Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Duizenden gezinnen bedreigd door hongersnood

zoajemenvrijdag 01 juni 2018 07:30

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar aan de andere kant van de wereld is een groot voedseltekort. In onder andere Jemen kunnen 17,8 miljoen mensen de maaltijd van vanavond nauwelijks klaarmaken. Kees-Jan Hooglander van ZOA vertelde ons wat wij voor deze mensen kunnen betekenen. "Ook in deze moedeloze situatie als deze moeten we blijven omkijken naar onze naasten."

"In de landen Jemen, Zuid-Soedan, Myanmar en Syrië zie je dat de situaties heel schrijnend zijn. Als we kijken naar Jemen zien we dat er al jarenlang oorlog is, mensen raken uitgeput en vanwege de droogte is er hongersnood. Door de kwetsbaarheid breekt cholera uit en 2 miljoen kinderen kampen met acute ondervoeding. Alles bij elkaar was het voor ZOA een reden om de noodklok te luiden."

Noodhulp

ZOA startte een nieuwe noodhulpactie. Je kunt een noodhulppakket doneren, voor mensen die daar een maand mee vooruit kunnen. Hooglander: "Wij springen bij in de situaties waar mensen ons het hardste nodig hebben. Zo werken we samen met de lokale overheid en kerken, en we maken afspraken over hoe het voedsel op de plek kan komen waar het moet zijn."

Redden

"Gelukkig zijn we nog steeds in staat om aan voedsel te komen en uit te delen aan mensen die niets meer hebben. As christenen moeten we omzien naar onze naasten, en dat is een heel goed streven. Het gaat echt om leven en dood, en met hulp kunnen wij mensen redden."

Je kunt hier het gesprek met Kees-Jan Hooglander terugluisteren:

Bron foto: ZOA 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari