Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Jon Foreman deelt zijn gedachten met de wereld

jonforeman_fbpmaandag 04 juni 2018 00:00

We kennen Jon Foreman (41) natuurlijk vooral als de zanger van Switchfoot, dat hij in 1996 samen met zijn broer Tim en jeugdvriend Chad oprichtte. Een energieke rockband die al menigmaal de wereld rond reisde en ook in Nederland een graag geziene act is. Maar Jon is niet enkel de rockzanger, misschien is hij juist wel vooral de songwriter die graag zijn gedachten met de wereld deelt en daarvoor soms ook buiten het Switchfoot-boekje kleurt.

Zo verscheen rond 2008 de 4-delige EP-serie 'Spring, Summer, Fall, Winter' (later gecompileerd tot 'Limbs And Branches'), in 2015 gevolgd door 4-delige 'The Wonderlands'-serie 'Sunlight, Shadows, Darkness, Dawn'.

Jon staat erom bekend dat áls het even lukt, hij graag ook wat minder gangbare instrumenten in zijn muziek verwerkt. Zo kregen ook de viool, cello, trompet, mandoline, citer, klarinet, saxofoon en harmonica een rol op zijn albums.

Jon trouwde in 2002 met Emily Masen, de zus van Sarah Masen. Ze kregen in 2012 een dochter. Deze week is Jon 'artiest van de week' bij Groot Nieuws Radio.

Beeld: Facebookpagina Jon Foreman

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari