Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

David de Vos met groep mannen op visweek

daviddevosfishingwoensdag 06 juni 2018 13:30

Het is geen geheim meer dat spreker David de Vos ook een grote passie heeft voor vissen. Hij benoemt dat in zijn preek op Pinksterconferentie Opwekking, maar ook in zijn overdenkingen bij Groot Nieuws Radio. Deze week is David met een groep mannen in Frankrijk om samen te vissen, maar ook om hun andere gezamenlijke passie te bespreken: hun passie voor het evangelie.

In Sandwich op Groot Nieuws Radio deed David de Vos verslag van de visweek. Met de eerste groep mannen vingen ze in drie dagen in totaal 25 vissen. De zwaarste vis weegt 22 kilo, al is David er zeker van dat er nog zwaardere vissen zwemmen. "De grote klapper moet nog komen", vertelt David optimistisch.

Kusje

Maar wat is er nou zo leuk aan karpervissen? David de Vos: "Het is voor mij de combinatie tussen heerlijk in de natuur te zijn en dan ook lekker dichtbij God in de rust. En af toe heb je dan die enorme adrenalinekick als er dan zo'n enorm groot beest bijt. En dan heb je het gevecht met de vis, daarna mag je hem omarmen, een kusje geven en dan zet je 'm weer terug."

Zegen

David de Vos en zijn mannen komen ook nog in hét karpervisblad van Nederland te staan. Een redacteur bij het blad kwam drie dagen langs. "Hij is zelf een zoektocht begonnen naar het geloof. Hij heeft zijn vader onlangs tot de Heer zien komen, vlak voordat hij stierf. Zijn eigen vrouw is tot geloof gekomen en zijn zwager heet hij zien veranderen. Hij is heel erg op zoek. Ik heb een interview mogen doen. Hij heeft de saamhorigheid geproefd van alle mensen die hier van Jezus houden. (...) We staan straks gewoon in hét karpervisblad van Nederland! Aan het einde van het interview mocht ik nog persoonlijk met hem bidden. Het is apart en belachelijk: dat iets wat je zo leuk vindt om te doen, dat daar zoveel zegen op kan rusten."

Instagram

Er komt nog een vervolg op deze visweek. David de Vos houdt via zijn Instagramprofiel zijn volgers op de hoogte van alle belevenissen. Het hele gesprek met David de Vos kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina David de Vos

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari