Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Het koninkrijk van God proeven op de New Wine Zomerconferentie

New Wine Zomerconferentiedonderdag 07 juni 2018 08:55

Nog anderhalve maand en dan gaat de New Wine Zomerconferentie van start, dit keer op de nieuwe locatie: landgoed Velder bij Liempde. "Het is een soort oase in de woestijn. Zoals vroeger de mensen jaarlijks naar de tempel gingen en een groot feest hebben, zo hebben wij de New Wine Zomerconferentie waar we samenkomen om elkaar te bemoedigen", vertelt directeur Edward de Kam donderdag op Groot Nieuws Radio.

Zo'n vijfduizend kampeerders trekken volgende maand met hun tenten of caravans richting Brabant voor de conferentie. "We horen veel mensen zeggen: we ervaren in onze plaatselijke kerk dat het soms wat moeizaam is. En op zo'n terrein waar je met vijfduizend mensen zit, dat is ontzettend bemoedigend om daar iets van het koninkrijk van God te proeven. Daar willen mensen echt voor gaan, mensen zetten daar vakantie voor opzij."

Proefertje

Het thema is 'Proef het Koninkrijk', hoe smaakt dat? "Vroeger mochten we wel eens uit de pan een proefertje. En zo'n proefertje, dat altijd zo van: dat smaakt heel goed! Het koninkrijk van God dat breekt door, we zien er al iets van. Als je ziet wat er in de Bijbel gebeurt, hoe Jezus mensen genas, hoe Hij zich inzet voor recht en gerechtigheid, dat is ook iets wat we nu mogen doen. In dat koninkrijk mogen we streven en verlangen naar heelheid. Heelheid in de zin van: dat mensen hun identiteit vinden en niet steeds ombuigen naar hoe ze denken te moeten zijn."

Ingewikkeldheid

"Mensen ontvangen genezing, dat zou je soms heel veel meer willen. Maar het gebeurt en mensen getuigen ervan. Het is gewoon bemoedigend om dat soort tekenen te zien. En soms is het ingewikkeld, want sommige dingen gebeuren ook niet. Die ingewikkeldheid zit erin, maar ook dat verlangen en de zichtbaarheid dat het wel gebeurt."

Het hele gesprek met New Wine-directeur Edward de Kam kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina New Wine Zomerconferentie

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari