Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Muziektrack
Luister

"Zorg voor een kind met handicap is zwaar"

adult-aged-baby-226616vrijdag 08 juni 2018 07:30

HandicapNL meldt dat zestig procent van de ouders met een gehandicapt kind kampt met een burn-out. Daarom is het volgens Sandra Stienstra van HandicapNL tijd voor een blijk van waardering. Ze hebben verwenboxen samengesteld om mantelzorgers zo een hart onder de riem te steken. "Als je gezien wordt in je zorg geeft dat een positief gevoel om door te gaan."

"Het zijn verontrustende cijfers die het Nederlands Jeugdinstituut publiceerde. Naast dat veel ouders een burn-out hebben, heeft 42 procent relatieproblemen. Het is echt een groep die we in de gaten moeten houden." 

Lotgenoten

Volgens Sandra is het voor anderen moeilijk te begrijpen. Vaak zien familie of vrienden alleen de mooie momenten, en niet de moeilijke en zware periodes. "Het is een eenzaam proces. Daarnaast hebben sommige kinderen veel fysieke zorg nodig. Daarom is het zo belangrijk om contact te krijgen met lotgenoten, om zo die eenzaamheid te verbreken. Daar proberen wij ons sterk voor te maken." 

Positief gevoel 

HandicapNL ontwikkelde de verwenbox, om elkaar onderling te steunen. "Het is een gebaar van waardering die je kunt aanvragen voor mantelzorgers. Dat je tegen iemand zegt: ik zie jouw zorg en dat wil ik je laten weten. Er zit toch een taboe op klagen, zeker in de christelijke wereld. Maar als je gezien wordt in je zorg geeft dat een positief gevoel om door te gaan. De box zit vol met leuke en lekkere dingen, en er zit ook een persoonlijk kaartje bij die je zelf kan invullen. "

Je kunt hier het hele gesprek met Sandra Stienstra terugluisteren

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari