Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Evangeliseren in de zomer: deze jongeren doen het

izbvrijdag 08 juni 2018 08:30

Veel jongeren gaan in de zomerperiode een paar weken naar de zon met vrienden of familie. Maar sommigen zetten zich juist tijdens de zomervakantie in om het evangelie te verspreiden, zoals Jos Last en Teunette Hoefnagel. In De Nieuwe Morgen vertellen ze waarom ze dit werk zo belangrijk vinden. "Mensen vinden het mooi dat je een week van je tijd opoffert om te evangeliseren."

Jos Last organiseert activiteiten op dabarcampings. Deze organisatie doet recreatie- en evangelisatiewerk op campings in Nederland, waaronder in Rijssen. "Ik kijk er enorm naar uit. Wij proberen op een ontspannen manier activiteiten te organiseren om op die manier meer te laten zien van je persoonlijke geloof. Het grootste doel voor mij is om mensen te vertellen over Jezus."

God aan het werk

Jos maakt in die evangelisatieweek veel bijzondere dingen mee. "Ik was opzoek naar een geschikte Bijbeltekst. Ik sprak een gebed uit tot God, of hij mij een tekst wilde aanreiken. Toen kwam er een jongetje naar me toe en hij reikte mij een verhaal aan over de man met de vlammende hand. Na afloop heb ik nog anderhalfuur gepraat met zijn moeder. Daar was God echt aan het werk."

Langs de deuren

Ook Teunette Hoefnagel houdt zich bezig met evangelisatie. Ze verspreidt het evangelie in Kerkrade, waar nog geen Bijbelgetrouwe gemeente is te vinden. "Ik wil de kinderen vertellen over Jezus, en ik hoop natuurlijk dat ze hem dan ook willen aannemen. We gaan onder andere langs de deuren om mensen te vertellen over het geloof en we zijn te vinden op 16 verschillende plekken in de stad, waar we kinderclubs organiseren." 

Hoop voor de toekomst

Teunette ervaart ook veel weerstand tijdens haar ronde door de stad. "Omdat we het al jaren doen zien we dat elk jaar de deur een stukje verder opengaat. Dat is mooi om te zien. Ik wil hoop geven voor de toekomst, en het geloof te delen met mensen die de waarde en de essentie van het leven nog missen."

Je kunt hier het gesprek terugluisteren

Bron foto: Facebookpagina IZB

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari