Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

EO boos over nieuwe plannen NPO

passionindebijlmer_eodonderdag 07 juni 2018 17:30

Uit uitgelekte plannen blijkt dat de NPO wil gaan bezuinigen op religieuze programma's. Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep, is niet van plan om akkoord te gaan met een plan waarin alleen ruimte blijft voor Nederland Zingt. Hij vertelde erover in De Dag Van Vandaag. "Ik ben het er absoluut niet mee eens: het geloof is ook in 2018 relevant."

"Er zijn in Hilversum veel mensen die niet echt iets hebben met het geloof. Religie speelt een kleinere rol. Maar ik vind dat het juist zo belangrijk om de relevantie van het geloof te laten zien." 

Breed publiek

"Ik maak me er boos over dat omdat het met het kerkbezoek minder gaat, er ook minder geld wordt gegeven voor programma's over het geloof. Het is voor ons nu van belang om de meerwaarde te laten zien. Wij zijn opgericht om programma's te maken over het volgen van Jezus en dat zullen we altijd blijven doen. Maar we hebben tegelijkertijd laten zien dat we een breed publiek kunnen aanspreken. Niet alleen voor christenen, maar ook voor mensen die niets met het geloof hebben."

Kwetsbare programma's

Volgens Lock is de taak van de publieke omroep om ook kwetsbare programma's te maken. "Het gaat over de echte dingen van het leven. Amusement is er genoeg, wij zijn er juist om onderwerpen te bespreken over doelgroepen die kwetsbaar zijn. En daar hoort levensbeschouwing volop bij." 

Je kunt hier het hele gesprek met Arjan Lock terugluisteren:

Bron foto: EO 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari