Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Dominicanen zoeken meelopers voor pelgrimstocht

dominicusmaandag 11 juni 2018 07:20

Een aantal jonge Dominicaanse broeders verhuizen deze zomer van Huissen naar Rotterdam. Vanuit het klooster in Huissen trekken ze te voet naar hun nieuwe onderkomen in Rotterdam. En mensen - gelovig of niet-gelovig - mogen mee op deze pelgrimstocht. "Het past bij onze orde: we zijn predikers onderweg. We zijn niet van 'in' de kloosters, maar we zijn er om vanuit onze kloosters ons werk te doen", vertelt predikbroeder Michael Magielse.

"Het idee is ontstaan om twee redenen. Ten eerste om onze nieuwe communiteit, onze nieuwe gemeenschap die we gaan beginnen in Rotterdam, om dat te markeren", vertelt Michael Magielse maandagochtend op Groot Nieuws Radio. "Anderzijds ook om in het voetspoor te tereden van onze stichter Dominicus die zelf in de dertiende eeuw heel Europa te voet doortrok. En toen hij zijn orde had gesticht, zond hij broeders van uit Rome twee aan twee naar steden in Europa, naar Bologne, Parijs en Keulen. Dat is wat Jezus ook deed, die zond Zijn leerlingen ook twee aan twee uit. Dat willen we nu ook doen, niet twee aan twee, we lopen met wat meer mensen."

Kilometers

De tocht start op maandag 13 augustus. Zes dagen later hopen de broeders aan te komen in Rotterdam. Dagelijks wordt er ongeveer 20 kilometer gelopen. Magielse: "We hopen veel mensen onderweg tegen te komen. Om elkaar te ontmoeten, met elkaar te spreken en om van elkaar te horen wie we zijn, waar we vandaan komen en wat onze waarden zijn in het leven."

Getijdengebed

Er zijn al veel aanmeldingen via dominicanen.nl binnengekomen van mensen die willen meelopen. Magielse benadrukt dat het niet alleen gelovige mensen kunnen meelopen. "Maar je moet ook niet gek opkijken als we een keer gaan stoppen en gaan bidden. We zijn kloosterlingen, ons leven wordt gereguleerd door het getijdengebed. We bidden de psalmen 's ochtends, 's avonds en tussen de middag. Ook vieren we dagelijks de eucharistie", aldus Magielse.

Het gesprek met Michael Magielse kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Dominicanen

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari