Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Carla Dik (CU): Eet uit de regio en met de seizoenen mee

carladikfaber_annepaulroukemamaandag 11 juni 2018 07:35

Duurzaamheid moet topprioriteit worden bij bedrijven, scholen, kerken en in de politiek. Verschillende christenen denken daar aanstaande vrijdag over na tijdens het evenement GroenGelovig in Ede, en dan specifiek over het thema 'duurzaam voedsel'. Ook de ChristenUnie doet mee aan dit evenement. De grootste wens van Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber is dat we meer uit de regio gaan eten.

"Dat mag de nabije regio zijn, uit je eigen provincie, maar dat het eten in ieder geval uit ons eigen land komt, van onze eigen boeren", vertelt Carla Dik-Faber maandagochtend op Groot Nieuws Radio. "Nu halen we nog vaak eten uit Verweggistan omdat het zo goedkoop is. En we exporteren onze goede producten. We hebben er ook niet altijd een eerlijke prijs over voor het eten. Dus: eten uit de regio, met de seizoenen mee en een eerlijke prijs voor de boeren."

Ontzettend groen

Twee jaar geleden werd tijdens GroenGelovig de groene belofte ontdertekent. "We zijn met dat resultaat hard aan de slag gegaan. Voor ons was het de opdracht met de verkiezingen, die toen nog voor de deur stonden, om te zorgen voor een ontzettend groen verkiezingsprogramma. Vanuit dat verkiezingsprogramma hebben we ontzettend veel in het regeerakkoord kunnen verwezenlijken", vertelt Carla Dik-Faber. "Dus dit kabinet gaat hard aan de slag met een klimaat- en energieakkoord en met de vergroening van onze economie. Dat is heel erg belangrijk, want uiteindelijk gaat het over de zorg voor de schepping die ons is toevertrouwd."

Politieke uitvoering

De ideeën die vrijdag tijdens de tweede editie van GroenGelovig aan de orde komen wil Carla Dik-Faber een plek geven in een initiatiefnota die ze aan de minister wil overhandigen. "Die neem ik absoluut mee naar Den Haag om er politiek uitvoering aan te geven", vertelt ze.

Het gesprek met Carla Dik-Faber kun je hier terugluisteren.

Naast de ChristenUnie zijn bij GroenGelovig ook de organisaties Micha Nederland en Kerk in Actie betrokken. Deze week hoor je in De Nieuwe Morgen gesprekken met sprekers en organisaties die betrokken zijn bij GroenGelovig.

Beeld: ChristenUnie / Anne Paul Roukema

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari