Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Jimmy Needham levert fijne liederen én denkwerk

jimmyneedham_fbpmaandag 11 juni 2018 00:00

Hij stond op het Xnoizz Flevo Festival, gaf een show in Zwolle en deed een huiskamertour door Nederland. Inderdaad, dat ís al even geleden, maar uiteraard zijn we Jimmy Needham en zijn jazzy popliederen nog lang niet vergeten. De 33-jarige muzikant die door Amerika tourde met Natalie Grant en Newsong, maar het in zijn liederen bij voorkeur heeft over héle persoonlijke dingen.

Over zijn dochters bijvoorbeeld (Daddy's Baby Girl) of over persoonlijke geloofsworstelingen: 'Is dat wat ik doe, voor mezelf, of doe ik het voor Jezus? Wordt mijn 'deugd' (virtue) daarmee geen 'ondeugd/zonde' (vice)?'

Zijn gedachten zijn helder: als christenen zijn we vaak te veel bezig met 'goed doen' of 'goed zijn' en daarmee te weinig gericht op God zelf en zijn genade. En daarmee kan iets goeds, toch weer iets fouts worden, vooral als we onszelf beter gaan vinden dan anderen. Jimmy levert ons deze week dus niet alleen fijne liederen, maar vooral ook denkwerk.

Jimmy is getrouwd met Kelly en samen hebben ze twee dochters (Lively en Sophia) en een geadopteerde zoon Benjamin. Deze week is hij artiest van de week bij Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari