Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Bidden en vasten voor vrede in Noord-Korea

donaldtrumpkimjongunmaandag 11 juni 2018 17:30

De ogen van de wereld zijn gericht op Singapore waar vannacht de ontmoeting plaatsvindt tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Aan de vooravond van deze historische ontmoeting roept Open Doors christenen op om te bidden en te vasten. "We hopen dat er een periode van vrede aanbreekt", vertelt directeur Maarten Dees van Open Doors.

In Noord-Korea zijn Bijbels verboden en worden inwoners gedwongen hun leider te aanbidden. Op dit moment worden meer dan vijftigduizend christenen in werkkampen afgebeuld. Het idee om voor het gesloten land te bidden, kwam uit Amerika. "Onze collega's daar zijn bijzonder betrokken bij deze top vanwege de aanwezigheid van hun president. Ze hebben het initiatief genomen om een gebedsactie online op te zetten en roepen hun collega's wereldwijd op om deze actie te promoten", vertelt Dees bij Groot Nieuws Radio.

Veiligheid en voedsel

De Nederlandse directeur van Open Doors hoopt en bidt dat er een periode van vrede aanbreekt voor Noord-Korea. Dees: "Je moet weten dat sinds 1950 het land nog steeds in staat van oorlog is met zijn omgeving, met Zuid-Korea en met Amerika. We bidden voor een periode van vrede die zijn weerslag zal hebben op de situatie in het land. Dat er veiligheid en voedsel is, openheid, werkgelegenheid en ook herstel van contacten met familieleden."

Wonderen

Open Doors roept al jarenlang op tot gebed voor Noord-Korea. Directeur Maarten Dees noemt het een wonder dat er nog christenen zijn in het land. "Noord-Korea heeft al honderd jaar te maken met christenvevolging. Eerst onder de Japanse overheersing, toen de communisten en nu de Kim-dynastie. We krijgen veel verhalen via ons netwerk terug dat de kerk leeft en krachtig is en dat het enorm gesteund wordt door de gebeden en de verbondenheid met de vrije kerk. Dus we krijgen signalen terug dat het gebed heel belangrijk is."

Mensen kunnen meedoen aan de gebedsactie door zich aan te melden via de Facebookpagina van Open Doors, daar zijn ook gebedspunten te vinden. Inmiddels hebben wereldwijd 14.000 zich al aangemeld.

Het gesprek met Maarten Dees in De Dag Van Vandaag kun je hier terugluisteren.

Beeld: Wikipedia

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari