Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Is ontmoeting Trump en Kim gebedsverhoring?

willemouweneelwoensdag 13 juni 2018 08:45

Voor de een is het antwoord op gebed, voor de ander is het poppenkost: de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Maar kun je achteraf zeggen dat de uitkomst gebedsverhoring is? "De enige gebedsverhoring is dat ze niet met bommen hebben gegooid, maar elkaar de hand hebben geschud", vertelt Willem Ouweneel bij Groot Nieuws Radio.

"Ik vraag me af: wat bid je dan precies? En wat is dan de verhoring van het gebed? Deze ontmoeting is een beginnetje van iets waarvan we totaal niet weten of er werkelijk iets zinnigs uit gaat komen", zegt Ouweneel woensdagochtend in De Nieuwe Morgen. "In de eerste plaats is het imagoverbetering geweest voor beide heren. Of het werkelijk beter gaat worden voor de Noord-Koreanen is, zolang Kim Jong-Un aan de macht blijft, zeer twijfelachtig."

"God heeft altijd de hand in de geschiedenis, maar dat het zo geleid is, suggereert te gemakkelijk dat God het zo gewild heeft en dat Hij dus heel blij is dat ze elkaar de hand hebben gegeven. God is altijd aanwezig in de geschiedenis, er gaat niets buiten Hem om, maar dat wil niet zeggen dat wat er gebeurd ook door Hem veroorzaakt wordt."

Onpasselijk

Ouweneel werd 'onpasselijk' van de vriendelijke manier waarop Trump en Kim met elkaar omgingen. "Deze man is een van de vreselijkste dictatoren van de wereld. Samen met zijn vader en grootvader hebben ze miljoenen, letterlijk miljoenen Koreanen over de klingen gejaagd. En waar verschrikkelijk veel mensen nog steeds in concentratiekampen zitten. Met zo'n man praat je niet, sla je niet op de schouder, daarvan zeg je niet wat voor fantastische man het is, hoe intelligent hij is en hoe hij van zijn land houdt."

Profetisch geluid

"Er mag best een profetisch geluid klinken, net als Nathan dat deed bij Koning David. Dat betekent dus niet dat we alles voor zoete koek moeten slikken. Ik word er heel verdrietig van als de werkelijke zaak waar het om draait, de vervolging van christenen, nauwelijks ter sprake is gekomen omdat kernwapens veel belangrijker lijken te zijn", aldus Ouweneel.

Het hele gesprek met Willem Ouweneel kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Willem Ouweneel

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > juni