Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

New Wine Zomerconferentie: genieten van de goedheid van God

newwinedonderdag 14 juni 2018 08:50

Nog een week of vijf en dan gaat de New Wine Zomerconferentie van start. Met het thema 'Proef het koninkrijk' gaan ruim vijfduizend kampeerders een week beleven van geloof, bemoediging en uitdaging. En om toe te leven naar de conferentie hebben we elke week in De Nieuwe Morgen aandacht voor New Wine. We spraken met met Bart Visser, stafwerker leiderschap en organisatie bij New Wine.

"Een grote groep van onze bezoekers zijn predikanten. Er is een leaderslounge, waar er ruimte is voor gesprek en gebed. En er is bijvoorbeeld een stream over missionair leiderschap waar we in vier sessies met elkaar over nadenken. Voor de predikanten die nog niet zo bekend zijn met New Wine is er op woensdag een predikantendag, waar ze kennis kunnen maken met onze conferentie." 

Vreugde

De New Wine Zomerconferentie wil predikanten de ruimte geven om te proeven en te genieten van de goedheid van God. "Als predikant ervaar je een explosie van vreugde wanneer je gevuld wordt door God. Dat moet je brandstof zijn. We hopen op nieuwe ideeën en mooie gedachten zodat alle predikanten weer verder kunnen met hun eigen gemeente." 

Respect

De conferentie gaat van start over vijf weken, en volgens Visser is er nog veel werk te verzetten. "NewWine is voor een groot gedeelte een vrijwilligersorganisatie, waarbij de vrijwiligers keihard werken om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb diep respect voor die mensen, zonder hen zouden wij het niet redden." 

Je kunt hier het hele gesprek met Bart Visser terugluisteren.

Beeld: New Wine Nederland

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari