Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Jorrit Woudt: Nehemia vertrouwde op God, ondanks tegenslagen

Jorrit Woudt 2zaterdag 16 juni 2018 19:55

"Voor mij gaat het boek Nehemia over tegenslagen krijgen in het leven en maar toch het geloofsvertrouwen houden dat je er doorheen geholpen wordt." In de uitzending van 't Heerlijk Loflied omschrijft Jorrit Woudt de kern van het Bijbelse verhaal van Nehemia. Hij schreef daar een Oratorium over, dat begin juni werd opgenomen. "Het volk Israël ondervond heel veel tegenspoed bij het herbouwen dan de muur van Jeruzalem, maar toch bleven ze vertrouwen op Gods belofte, die hen het land beloofd had: 'Vertrouw op Mij, dan help ik je er doorheen'."

Jorrit legt in het gesprek uit dat het voor hem belangrijk is dat het verhaal van Nehemia ook een vertaalslag kent naar de huidige tijd. "Het verhaal van Nehemia is heel concreet. Het heeft hele menselijke figuren waarmee je je kunt identificeren. Ik wil dat de luisteraar naar huis gaat met het idee dat hij niet alleen een mooi verhaal gehoord heeft, maar er ook nu nog iets mee kan. Niet alleen beschouwend, maar ook gevoel van nu. Ook het leven van christenen gaat niet altijd over rozen. Mensen worden ziek, geliefden overlijden. Als dat gebeurt, waar richt je dan je hoop op? God is erbij, ook al voel je dat niet altijd."

Het hele gesprek met Jorrit Woudt kun je hier terugluisteren.

In de rubriek 'De Muziekstandaard' zet trompettist Arjan Post de schijnwerper op 'Heer, Mijn Hart Zoekt U Te Vinden', een bewerking van Psalm 25 door componist Johan Bredewout. "Dit is een van de eerste psalmen die Johan voor het Psalmen-project 'Ononderbroken' schreef en wat mij vooral raakt is de tekst. Ik vind deze tekst heel beeldend. De oude berijming spreekt mij minder aan. Ik hou veel meer van dit taalgebruik." Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari