Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Trinity overvalt 'in geloof' Amerikaanse radiostations

trinitydinsdag 19 juni 2018 14:30

In Nederland is de CD 'The In Between' van Trinity al helemaal uit, maar in Amerika moet de eerste single nog uitkomen. Volgende week vliegt de band naar de Verenigde Staten om radiostations te bezoeken en te vertellen wie ze zijn. Een beetje spannend is het wel. "We proberen het zo goed mogelijk te doen: het is je ding doen en we gaan een beetje in geloof", vertelt Niek Smelt.

De eerste single die Trinity in Amerika uitbrengt heet 'Alive Again'. Volgende week reist de band langs de westkust, en doen onder andere de staten Texas, Arizona en Portland aan. Ook bezoeken ze radiostations in Las Vegas en Los Angeles. Volgende maand trekken ze nog langs radiostations in Nashville en trekken ze nog richting Chicago.

Binnenvallen

"Mensen daar kennen ons niet", vertelt drummer Niek Smelt dinsdag in Backstage. "Ook alle radioprogrammeurs niet en mensen die gaan over welke liedjes ze opnemen in de rotatie. Het werkt beter als ze een beeld bij ons hebben wie we zijn. We gaan de redacties binnenvallen en spelen. We nemen een radiopromotor mee die ons daar een aantal maanden steeds onder de aandacht brengt en plugt. Hij introduceert ons daar. En we gaan spelen en we ontmoeten en eten met coördinatoren en bazen."

Impact

Deze week verscheen het lied 'Alive Again' al op een website waar veel christelijke radiostations hun singles vandaan halen. Respons is er nog niet, vertelt Niek Smelt. "We werken ook toe naar de 'impact day' op 13 juli. Komende vier weken gaan ze heel veel stations bellen zeggen dat dit eraankomt. Het zou te gek zijn als een aantal stations gelijk al zegt: hup, vandaag geüpload, we gaan het gelijk draaien. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet."

Het is nog niet preciesbekend wanneer het hele album 'The In Between' uitkomt in Amerika. Volgens Niek Smelt komt het album misschien uit in november en - als ze meekunnen op een tour - in het voorjaar van 2019.

Het hele gesprek met Niek Smelt kun je hier terugluisteren.

Beeld:

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari