Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

God dichtbij ervaren door het ministrygebed

agneshuizenga_thedancepartdonderdag 21 juni 2018 08:55

Over precies een maand gaat de New Wine Zomerconferentie van start. Gebed speelt bij een belangrijke rol: bezoekers kunnen vragen om ministrygebed. Ook is er gebedspastoraat beschikbaar. "In alle gevallen is het doel dat je God weer dichterbij gaat ervaren en dat je merkt dat hij de liefhebbende Vader voor je is", vertelt Agnes Huizenga, stafwerker gebed bij New Wine.

Met God verbonden

"Binnen New Wine vinden we gebed een heel belangrijk onderdeel van het leven met God", vertelt Agnes donderdag op Groot Nieuws Radio. "We hebben een gemeentecursus 'luisterend bidden' waarin mensen echt kunnen leren om Gods stem beter te leren verstaan. En we hebben ministry, een gebedsmodel waar twee mensen voor een derde persoon bidden. We verwachten daarbij dat de Heilige Geest aanwezig is en dat God zich laat zien, dat merken we steeds weer. En we hebben gebedspastoraat. Dat houdt in dat je een aantal gesprekken hebt met mensen, waarbij je ook bidt net als bij ministry, maar waar je meer de diepte in kan gaan. Blokkades of problemen, waardoor mensen zich minder met God verbonden voelen, kunnen aan de orde komen."

Belangrijk middel

Agnes Huizenga merkt dat ze het zelf ook nodig heeft om te ervaren dat God een God is die er echt voor je is. "Bidden is een heel belangrijk middel en helpt om te ervaren dat God de levende is in alle dingen. In moeilijke dingen, in mooie dingen. Dat willen we versterken in de levens van christenen", vertelt ze.

Van klacht naar dank

Bij ministrygebed kunnen soms pijnlijke dingen naar boven komen, maar ook dingen waar je dankbaar voor bent. Agnes bad een keer voor een vrouw die getrouwd is met een man met autisme. Ook heeft ze een gehandicapt kind. "Toen zij ontdekte dat er ministry was, heeft ze vaak voor zich laten bidden. Ze vertelde me laatst: sinds ik dat doe, is mijn leven veel dragelijker geworden en is ook mijn klacht naar God omgekeerd in een dank. Als ze nu een probleem heeft, gaat ze zacht een zegenlied zingen of God prijzen van binnen omdat ze niet wil dat de problemen van haar leven haar steeds overmeestert."

"Je ziet dat mensen groeien in geloof, dat er nieuwe vrienden van God in hen wordt uigestort. De Geest werkt in ons hart om zijn leven te geven. Ik vind het prachtig om daar getuige van te mogen zijn", vertelt Agnes Huizenga.

Het hele gesprek met Agnes Huizenga kun je hier terugluisteren.

Beeld: The Dance Part

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari