Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Luister de drie goede gesprekken van week 25

3gesprekkenvrijdag 22 juni 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je, als het even kan, écht even terug moet luisteren. Jannica van Barneveld had in april acuut een nieuwe lever nodig. Ze praat over deze heftige periode. Arie de Rover was op bezoek in Bij Jorieke: hij vertelde over afgoden in het dagelijks leven. En Arco van Wessel van ZOA praat in De Nieuwe Morgen over de afname van betrokkenheid bij vluchtelingen.

1. Jannica van Barneveld: God zei dat ik beter zou worden

Het was een spannende tijd in april van dit jaar voor aanbiddingsleider Jannica van Barneveld en haar man William. Jannica had acuut een nieuwe lever nodig en gelukkig kwam die er ook. Twee maanden na de transplantatie gaat het goed met haar en merkt ze dat haar gezondheid vooruit gaat. Jannica ervoer sterk dat God tegen haar zei dat ze zieker zou worden, maar dat ze ook weer beter zou worden.

Het hele gesprek met William en Jannica van Barneveld kun je hier beluisteren.

2. Een afgod: alles wat de plek van God inneemt

Carrière, geld, familie, partner en de kerk. We kunnen het allemaal boven God verheffen, zodat het een afgod wordt. "Niet onze zonde verwijdert ons van God, maar onze afgoden", vertelt spreker en coach Arie de Rover donderdag in Bij Jorieke. "Afgoden zijn dingen die de plaats en functie van God innemen die Hij in ons leven wil hebben." In Bij Jorieke somt hij een aantal van die afgoden op.

Het hele gesprek met Arie de Rover kun je hier terugluisteren.

3."Betrokkenheid op vluchtelingen neemt af" 

Wereldwijd zijn er 68 miljoen mensen op de vlucht voor armoede, geweld en vervolging. De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, meldt dat woensdag op Wereldvluchtelingendag. Arco van Wessel van hulporganisatie ZOA stelt dat de betrokkenheid op vluchtelingen is afgenomen sinds 2015, toen veel kerken en christenen betrokken waren op hen.

Deel 1 van het gesprek kun je hier terugluisteren.

Deel 2 van het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari