Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Martin Mans: ‘Geniet van wat je doet'

2d4b85aa-7e20-4f76-8da0-ce7063cfdeaezaterdag 23 juni 2018 10:09

‘Er zitten jongens tussen die ’s morgens om vier uur keihard in de vis aan het werk zijn, zodat ze om drie uur weg kunnen. Die springen in de auto naar Vlissingen voor een concert met de Urker Mans Formatie. Daar heb ik ontzettend veel respect voor.’ In ’t Heerlijk Loflied blikte Martin Mans vooruit op een volle zomeragenda. Een stevig aantal zomerconcerten met de Urker Mans Formatie en bovendien een serie orgelconcerten.

Gelukkig zorgen het zomerse weer en de toeristen-bezoekers ook voor een stuk ontspanning. ‘Die ontspannen sfeer van de zomer heb je ook nodig, anders zouden ze het ook geen 25 keer volhouden. Die ontspanning zie je vooral in het gedeelte na de pauze, als het allemaal wat informeler en vrolijker is. De jongens staan op een gegeven moment toch ook boven de materie en dan is er ook meer ruimte om zelf heel erg te genieten. En dat stralen ze ook uit naar het publiek. En als je zelf geniet, heb je zelf ook een geweldige avond, elke avond weer.

Je kunt hier het eerste gedeelte van het gesprek met Martin Mans terugluisteren: 

Inspirerend


In de rubriek ‘De Muziekstandaard’ besprak organist Marco den Toom een stuk muziek van de  Chinese pianist Lang Lang: ‘Ik ben éigenlijk niet zo’n fan van piano-solo, maar als je deze man ziet spelen, dan zit daar zo’n brok muziek en drive en passie in, dat het ontzettend jaloersmakend is. Als ik alleen al naar zijn gezichtsuitdrukking kijk, zie ik iemand die zo’n ontzettend verhaal heeft. Voor mij is dat enorm inspirerend.’’

Je kunt hier het tweede gedeelte van het gesprek met Marco den Toom terugluisteren

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari