Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Sylvia verkondigt het Evangelie bij TT in Assen

tt circuit assenwoensdag 27 juni 2018 10:43

Het is een bijzondere combinatie: de TT in Assen en het brengen van het Evangelie. Maar toch staat een groep evangelisten al tientallen jaren in de binnenstad van Assen om mensen te vertellen over het geloof. Sylvia Sulman is een van hen en ziet het als een uitgelezen mogelijkheid om mensen te vertellen over God. "Ik vraag aan mensen hoe het met ze gaat. Soms komt er dan veel los."

"We spreken mensen aan en vragen hoe ze op dat moment in het leven staan. Is de finish van de motoren belangrijk of denk je ook na over de finish van je eigen leven? Soms komt er dan wat los en willen ze meer weten en meer ervaren. Sommigen zijn echt geïnteresseerd en anderen lopen zo door."  

Bewust maken

Sylvia vindt het juist een mooie plek om het gesprek met mensen aan te gaan. "Motorraces is een mooie hoek. Je hebt het met elkaar over de dingen die kunnen gebeuren, en ik probeer ze bewust ze maken waarom ze hier leven. En we proberen door balonnen, puzzels en raadsels ook de jeugd aan te spreken."

Indrukwekkend

Als straatevangelist maken Sylvia en haar collega's indrukwekkende dingen mee. "We werden op straat aangesproken door een familie die hun 1-jarige kindje hadden verloren. Ze vroegen aan ons of wij hen wilde helpen met het regelen van de begravenis. En toen dacht ik: als we op die manier iets voor dit gezin kunnen betekenen, doen we dat. En de moeder heeft daarna haar hart aan Jezus gegeven." 

Gebed

 "We worden vaak herkend in Assen. Wanneer we met iemand in gesprek gaan geven we een flyer mee en proberen we contact te houden. Nog steeds merken we dat het werkt. En we hopen dat mensen ons in gebed willen ondersteunen. Ook straatevangelisten zijn van harte welkom om ons te helpen: meld je aan via ttevangelisatie@hotmail.com." 

Je kunt het hele gesprek met Sylvia Sulman hier terugluisteren:

Bron foto: RTV Drenthe/Robert Oosting

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari