Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Luister de drie goede gesprekken van week 26

3gesprekkenvrijdag 29 juni 2018 10:38

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je, als het even kan, écht even terug moet luisteren. In Backstage hadden we Mirjam Kerkhof op bezoek: de nieuwe zangeres van Sela. Rapper en jongerencoach Rivelino Rigters sprak in Sandwich over de Surinaamse slavenregisters die openbaar zijn gemaakt. En Anjana Gort had het in Bij Jorieke over haar overwonnen eetstoornis.

1.Mirjam Kerkhof nieuwe zangeres Sela 

Sela nam in december afscheid van zangeres Kinga Bán die vanwege haar ziekte moest stoppen. De bandleden moesten vervolgens na gaan denken hoe het nu verder moest zonder haar. Mirjam Kerkhof zong al eerder mee tijdens de paasconcerten en past goed in de groep. Mirjam: "Ik ben erg dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van Sela. Samen zingen over en voor God brengt eenheid onder Zijn kinderen."

Je kunt hier het hele gesprek met Mirjam Kerkhof terugluisteren:

2."Ik kan nu eindelijk mijn roots ontdekken"

Na anderhalf jaar campagne voeren is het eindelijk gelukt: vandaag worden de Surinaamse slavenregisters openbaar gemaakt. Voor veel Surinamers is het een eerste mogelijkheid om meer over hun roots te weten te komen. Rapper en jongerencoach Rivelino Rigters vertelde in Sandwich wat dit nieuws voor hem betekent.

Je kunt hier het hele gesprek met Rivelino Rigters terugluisteren:

3.Anjana overwon haar eetstoornis

Anjana Gort worstelde al bijna haar hele leven met haar gewicht en haar eetgewoontes. Ze ontwikkelde anorexia, waardoor ze meerdere keren opgenomen werd in het ziekenhuis. Wonder boven wonder overwon ze haar eetstoornis nadat ze in contact kwam met hulphond Luca. Nu gebruikt ze haar ervaring om meer hulphonden klaar te stomen en ervaart ze veel steun van God.

Je kunt hier het hele gesprek met Anjana Gort terugluisteren

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari