Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

EO dreigt met juridische stappen NPO

ArjanLockdinsdag 03 juli 2018 09:11

De Nederlandse Publieke Omroep maakte onlangs bekend dat er plannen zijn om het budget van levensbeschouwelijke programma's te halveren. De EO is het hier absoluut niet mee eens en directeur Arjan Lock neemt dan mogelijk juridische stappen. "De omroep wordt dan in de ziel geraakt. De NPO zegt nu eigenlijk: gaan jullie maar andere dingen doen, maar dat geloof hebben we nu wel gehad."

"Er wordt ongelofelijk veel bezuinigd op programma's die voor de EO zo belangrijk zijn zoals De Verandering en Adieu God. We snappen dat er bezuinigd moet worden, maar als we zo worden getroffen in de programma's die voor de EO zo belangrijk zijn, word ik boos."

Hart van de omroep 

"Wij worden geraakt in waarom wij zijn opgericht en waarom de EO bestaat. Natuurlijk is het altijd vervelend als je een programma moet inleveren, maar dit is echt het hart van de omroep. Als je dat er uit haalt dan stopt het gewoon: dan heeft het geen zin meer om de EO te zijn."

Druk zetten

Arjan Lock is al tien jaar directeur van de EO. Nog nooit eerder zette hij juridische stappen. "Binnen de NPO is er een procedure om bezwaar te maken tegen keuzes die de NPO maakt. Dat is de eerste route die we moeten bewandelen. Maar we willen zeker druk zetten: het is geen loos dreigement. Ze raken ons zo in de kern van de programmeringen."

Fel protest

"Er ligt ook zeker een verantwoordelijkheid bij Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Ik weet dat hij houdt van een bestel waarin verschillende omroepen een plek innemen. Ik kan me niet voorstellen dat hij hier mee akkoord gaat. Wij moeten nu beargumenteren dat de EO geen recht wordt gedaan. En de EO maakt hier fel protest tegen."

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

Bron foto: EO, Willem-Jan de Bruin

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari