Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris August The Campfire Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris August The Campfire Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Chris August The Campfire Song
Luister

"Onze gebeden voor Afghaanse jongens zijn verhoord"

biddendinsdag 03 juli 2018 14:52

Ze zouden deze week uitgezet worden naar Afghanistan: drie Afghaanse jongeren waarvan er twee hier in Nederland christen zijn geworden. Maar de uitzetting is voorlopig van de baan. Het is antwoord op gebed van de werkgroep Evangelie voor Vluchtelingen uit Enschede. Alie Dijkstra vertelt over het moment dat ze het verlossende telefoontje kreeg.

"Het goede nieuws kregen wij zondag te horen, dat was heel bijzonder. We hebben samen gebeden tijdens de kerkdienst, en na afloop zijn we nog bij elkaar gaan zitten met de mensen van het AZC. Ik kwam thuis en een half uurtje later was daar het verlossende telefoontje: ze worden niet uitgezet."

Procedure

"We leren in de Bijbel dat onze gebeden er toe doen. Ik geloof zeker dat onze gebeden invloed hebben in deze wereld. Het besluit is afgeblazen omdat de IND het negatieve besluit van de procedure hebben teruggetrokken, zoals ze dat formeel noemen. Waarom weten we niet, daar doen ze geen uitspraak over." 

Hoop

De angst voor de drie jongeren om te vertrekken was reeël.Volgens Alie waren de vliegtickets al geboekt. "Het biedt nu meer ruimte. Ze kunnen weer even adem halen en weer verder strijden. Het is een wonder dat ze hier nog zijn, dus mijn hoop is gegroeid dat ze in Nederland mogen blijven. Maar dat is nog niet zeker."

Onveilig

"Afghanistan is een onveilig land. Wanneer je vanuit het westen terug komt kom je in Kabul aan en moet je opzoek naar familie of kenissen om een bestaan op te bouwen. De drie jongens hebben geen familie meer, ze zijn vermoord of worden vermist. Niemand kan ze daar helpen. Als je ze dan als minister toch uitzet, kleeft er bloed aan je handen." 

Gebeden

De gebeden hebben volgens Alie zeker geholpen. "Vanuit het hele land hebben mensen voor de jongens gebeden. Dat is hartverwarmend. Ze ontvangen ook veel kaarten en dat is een hele troost." 

Je kunt hier het gesprek met Alie Dijkstra terugluisteren: 

Bron foto: Pexels

 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari