Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

TUA Oertoer op de fiets door de Biblebelt

TUAvrijdag 06 juli 2018 07:30

Vandaag fietsen studenten en medewerkers van de Theologische Universiteit Apeldoorn door de Biblebelt om geld op te halen voor de theologische faculteit in Frankrijk. De Oertoer racet van Zierikzee, via Noordeloos naar Teuge. We praten met student Errit van der Heide die de 210 kilometer lange tocht vanuit de auto volgt.

"We zijn zojuist begonnen in Zierikzee, een van de eerste gemeenten die aan de wieg stond van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Wij vinden het bijzonder dat de gereformeerde gemeentes nog steeds bestaan, en wij willen het voortbestaan weten te waarborgen." 

Groot geloof

"Er zijn voor de fietsers vaste rustpunten, waar we even de tijd nemen om de plaatselijke kerk te bekijken. Maar die 210 kilometer moet natuurlijk wel vastgelegd worden. We willen met deze fietstocht geld op halen voor de faculteit in Frankrijk, omdat ze daar niet worden gesupport vanuit de overheid. En wij vinden het mooi om geld op te halen zodat ze met een kleine kracht het grote geloof kunnen verspreiden."

Volgen

Volgens Errit van der Heide gaat het goed met de giften.  "De teller staat nu op de 9000, maar we hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor de faculteit in Frankrijk. We houden onze Facebook en Twitteraccount bij met foto's en video's, zodat mensen thuis ons kunnen volgen."

Volg de Oertoer via Twitter en Facebook.

Je kunt hier het gesprek met Errit van der Heide terugluisteren

 Bron foto: Twitter TUA

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari