Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Christelijk cartoonist Dijkshoorn wil prikkelen

ikbidvoorjedonderdag 05 juli 2018 13:55

Cartoons kunnen flink schuren en er zit vaak ook een diepere boodschap in. Walter Dijkshoorn maakt christelijke cartoons en een selectie van 52 van deze afbeeldingen zijn nu gebundeld in een boek, die gaan over verschillende christelijke thema’s. "Ik vind het belangrijk om mensen aan het denken te zetten. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan, van een preek tot Opwekking."

"Ik vind het belangrijk dat mensen ergens bewust voor kiezen en ergens voor staan. Zo heb ik een cartoon gemaakt van iemand die aan de afgrond staat waarbij iemand zegt: ik bid voor je. Ik denk dat zo'n afbeelding mensen wel aan het denken zet." 

Prikkelende onderwerpen

"De 52 cartoons uit het boek zijn me aankomen waaien. Het komt niet vaak voor dat ik er echt zelf voor ga zitten, het komt vanzelf. Ik haal inspiratie uit verschillende momenten, maar wel vaak vanuit de christelijke wereld. Zoals na Opwekking: ik maak dan 20 cartoons. Of als ik een film kijk of een boek lees. Het zijn wel altijd onderwerpen die prikkelen." 

Meer uitleg

Walter Dijkshoorn krijgt soms felle reacties op zijn cartoons. Hoe gaat hij daarmee om? "Er komen regelmatig reacties via Facebook of de mail binnen waar mensen hun zorgen uiteen zetten. Dat laat zien dat het mensen raakt. Ik probeer altijd met mensen in gesprek te gaan, omdat ik dan kan uitleggen wat ik eigenlijk probeer te doen met mijn cartoons. Daarom staat in de bundel bij elke afbeelding een begeleidende tekst voor meer uitleg."

Je kunt hier het hele gesprek met Walter Dijkshoorn terugluisteren:

Bron foto: Great Life Publishing 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari