Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

"De Bijbel moet toegankelijk zijn voor iedereen"

bijbelvrijdag 13 juli 2018 09:18

Bijbels zijn er in allerlei soorten en maten. Maar er is een doelgroep die nog geen eigen Bijbel heeft: slechtzienden. Het was voor hen nog niet mogelijk om de Bijbel te lezen in de Herziene Statenvertaling. Maar De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtziende brengt daar nu verandering in en brengt de Bijbel uit in grote letter.

"Christelijke lectuur toegankelijk maken voor iedereen, dat is wat wij willen. We hebben er voor gekozen om de Bijbel handzaam te maken en niet te dik. We laten hem drukken en inbinden en zal bestaan uit 9 of 10 delen." 

Beperking

"Als je slechtziend bent houdt dat in dat je een beperkt gezichtsvermogen hebt, en dat is niet te verhelpen met medicatie of operatie. Iemand die slechtziend is kan eenvoudigweg dingen niet scherp zien, en anderen kijken alsof ze kijken door een rietje. Of ze hebben een grote vlek in het midden." 

Grote stap

Volgens de Wind zijn er 350.000 blinden en slechtzienden in Nederland. "Het gaat natuurlijk om andere aantallen dan de reguliere Bijbels. Voor veel mensen is het soms ook nog een te grote stap om naar een gesproken versie van de Bijbel te luisteren. Daaorm proberen we deze Bijbel tussen 4 en 6 maanden af te ronden. Dan is hij te bestellen."

Je kunt hier het hele gesprek met Jeroen de Wind terugluisteren:   

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari