Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Maak jij tijd vrij voor God in je vakantie?

vakantiestilletijdvrijdag 13 juli 2018 07:55

Misschien heb je al helemaal uitgestippeld wat je gaat doen tijdens je vakantie. Maar als de dagelijkse structuur wegvalt, kan het lastig zijn om stille tijd te houden. Krijn Hak is dominee van de Hervormde Gemeente Goudswaard en vertelt over zijn eigen ervaringen. "In het bidden en het Bijbel lezen ontmoet je God op een unieke manier. Verwaarloos dat niet. Het is belangrijk om die tijd te plannen."

"Wat ik vaak van mensen hoor is dat het geloofsleven in de vakantie er niet op vooruit gaat. Mensen komen er niet aan toe. Maar het is net als in een relatie: als je geen contact meer met elkaar hebt dan komt dat niet goed. Juist in het bidden en het Bijbel lezen ontmoet je God op een unieke manier." 

Structuur

Zelf heeft dominee Hak ook ervaring met het uit het oog verliezen van God in de vakantie. "Het vaste patroon valt weg, je moet moeite doen om het in te plannen. Je gaat later naar bed en de vaste structuren vallen weg. Als je daar makkelijk mee bent dan verschraalt het geloofsleven. Het is belangrijk om tijd met God in te plannen."

Tijd

"Natuurlijk is het prima om te genieten, maar geestelijk gezien staan we op een slagveld. Onze vijand is niet op vakantie, die draait juist overuren. We hebben die stille tijd nodig om ons hart te reinigen en te zuiveren. Daarin komt alles in je tot leven. Ga de natuur in, neem die tijd met God. En als je van God houdt dan wil je dat ook."

Je kunt hier het hele gesprek met Krijn Hak terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > juli