Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Kerk open voor Zwolse zondagse shoppers

Zwollevrijdag 13 juli 2018 13:30

Het winkelend publiek in Zwolle kan vanaf nu ook op zondag in de winkels terecht. De Zwolse kerken spelen daar op in, ze worden uitgedaagd door het Podium van Kerken om een programma te hebben voor de zondagse shoppers. "Open staan voor de ander is hetzelfde als liefhebben", vertelt Mink de Vries van het Podium van Kerken in Sandwich.

"Mensen die even een kaarsje willen branden of gewoon even de stilte willen zoeken, die kunnen de kerk in", vertelt Mink de Vries vrijdag bij Groot Nieuws Radio. "Dat kan al in veel plaatsen in het zuiden van het land. Daarnaast is er een hele beweging op straat. Als je net schoenen hebt gekocht, kun je op het terras zitten en praten over zinnige dingen met StreetAlpha. Het gaat om zowel mensen uitnodigen voor de kerk en het ontmoeten van mensen op straat."

Rustige hoek

Mink de Vries is er van overtuigd dat mensen hier op zitten te wachten. "Ja, zolang het maar niet hun vooroordeel bevestigt. Ze moeten uitgenodigd worden en de ruimte krijgen om op een terras te praten over wat hen bezig houdt, of dat ze voor een familielid een kaarsje branden, of dat wat hen dwars zit kunnen vertellen ergens in een rustige hoek van een kerk. Daar zitten mensen wel op te wachten, daar is juist heel veel behoefte aan."

Liefhebben

"In feite is open staan voor de ander eigenlijk hetzelfde als de ander liefhebben, daar begint het bij", aldus Mink. "Als je geeft om de ander, wat die ook doet op die zondag, daar hebben we een voorbeeld van Jezus in gezien. En nog steeds. (...) Op het moment dat er ruimte is bij de persoon in het gesprek, dan is er ook ruimte voor de Geest. Dan gebeurt er iets."

Het hele gesprek met Mink de Vries kun je hier terugluisteren.

Beeld: Wikipedia

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari