Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Jongeren delen Jezus' liefde uit in Amsterdam

teensinmissionvrijdag 20 juli 2018 08:30

Vijfentwintig jongeren uit Amerika, Hongarije en Nederland trekken dit weekend naar Amsterdam-Noord om iets te laten zien van de liefde van Jezus. Operatie Mobilisatie nodigt de jongeren uit om samen activiteiten op te zetten in een buurt waar veel mensen onder de armoedegrens leven en waar gezinnen niet op vakantie kunnen. Jongeren mogen hun eigen gaven en talenten inzetten.

Toerusting

Wiepie van der Veen van Operatie Mobilisatie is coördinator van het project en is enthousiast over wat de jongeren gaan doen dit weekend. "We gaan eerst de jongeren ophalen, dan krijgen ze een stukje training en toerusting en daarna gaan we naar Amsterdam-Noord om verschillende activiteiten te doen met kinderen en volwassen. Dan kun je denken aan sport en spel, het uitdelen van rozen, mime, drama, schminken, een pannenkoekenfeest... van alles!"

Gepassioneerd

Maar waarom komen jongeren zelfs uit Amerika om hier in Nederland het evangelie te brengen? Ook Wiepie van der Veen vindt dat bijzonder. "Dat je elf uur in het vliegtuig zit om hier naar toe te komen. Dat is allereerst omdat deze jongeren echt een hart dragen om te groeien in geloof. Het is voor hen ook omdat het internationaal aspect heeft, het is een reis abroad. En ze zijn gepassioneerd om Gods liefde zichtbaar te maken. OM biedt daar een veilige haven in."

Pannenkoeken bakken

Jongeren mogen hun eigen talenten en gaven inzetten. "Vaak denken we bij talenten aan creatieve talenten, aan muziek of mime. Maar als een jongere zegt: ik ben iemand die graag dienstbaar wil zijn, dan zetten we die aan het pannenkoeken bakken, laten we die een pannenkoekenfeest organiseren. En als een jongere zegt: ik vindt het heel erg leuk om te socializen, dan bieden we een plaats aan tafel om met de mensen in gesprek te gaan. Zo vormen we het lichaam van Christus. Waarbij we wel tegen elke jongere zeggen: wees er wel op voorbereid, want het kan wel zijn dat iemand je de vraag gaat stellen: waarom doe je dit en waarom ben je hier? En daar willen we de jongeren wel op voorbereiden."

Het hele gesprek met Wiepie van der Veen kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Teens in Mission

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari