Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

'Inclusiviteit' thema van vierde editie Graceland Festival

gracelandvrijdag 10 augustus 2018 08:30

De vierde editie van het Graceland Festival wordt volgende week gehouden op de Paasheuvel in Vierhouten. "Het is een vrijplaats voor iedereen die verwantschap heeft met het christelijk geloof of misschien wel aan de rand daarvan staat", vertelt Richard Aeilkema, organisator van het festival. Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema 'inclusiviteit'.

Wegwijzers

Want hoe breng je inclusiviteit teweeg op een festival als Graceland? "We zijn geen festival dat zegt: zo zit het leven in elkaar. Dat is niet ons hart. We proberen om mensen te inspireren, wegwijzers te bieden en verschillende visies op meningen. Die zitten misschien wat aan de vrijere kant. Mensen kunnen daar zelf mee verder en kijken wat hen inspireert", vertelt Richard bij Groot Nieuws Radio.

Leven delen

Als het gaat om inclusiviteit haalt Richard zijn inspiratie uit het Bijbelse verhaal van Zacheüs. "Jezus ziet hem. In die zin zit eigenlijk alles al. Jezus ziet hem en gaat met hem eten. Daar gebeurt iets. Die gedachte, dat we onze bezoekers zien, dat we met hen ons hart en leven delen. Wij geloven heel sterk dat in dat moment, dat mensen zich gezien voelen, dat de liefde wordt 'gedaan' in plaats van dat we het er over hebben, dat daar iets heel bijzonders gebeurt."

Pride picknick

Een 'pride picknick' maakt ook onderdeel uit van het programma Afgelopen jaar werd dat volgens Richard Aeilkema "min of meer in het geheim gedaan". "Het was ook een spiegel voor onszelf. Als we vinden dat het normaal is dat mensen die gay zijn elkaar kunnen ontmoeten, waarom laten we dat niet in de openheid plaatsvinden?"

The Bowery

Muziek is er onder andere van Half A Mile, Mensenkinderen, Rue Royale en The Bowery. Ook wordt er een wereldrecord gevestigd met de grootste Bijbel ter wereld. Meer informatie over het festival op gracelandfestival.nl.

Het gesprek met Richard Aeilkema kun je hier terugluisteren.

Beeld: Graceland Festival

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari