Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Zendelingen op pad na toerusting op GO Conference

eunicegoconferencedinsdag 28 augustus 2018 08:55

Binnenkort stappen bijna 200 zendelingen op het vliegtuig naar het zendingsveld. In de dagen daarvoor zijn ze op de GO Conference van Operatie Mobilisatie. Verslaggever Eunice Nahuis was er dinsdag bij en sprak met organisatoren Stefan en Lisa Schenkel. "Jezus kwam om te dienen, het is belangrijk dat wij ook mensen dienen in hun zijn, hun waardes, in hun leven."

De conferentie wordt gehouden op de Kroeze Danne in Ambt-Delden en is een voorbereiding op het zendingswerk dat de bezoekers te wachten staat. "Voordat ze het zendingsveld opgaan, willen we hen meegeven hoe ze goed de andere cultuur in kunnen stappen. Dat ze geen mensen gaan beledigen, maar ook hoe ze zichzelf kunnen begrijpen en dat je op die manier anderen kunt dienen. De conferentie gaat ook over waar OM voor staat, hoe je Jezus kan volgen en Jezus centraal kunt zetten in alles wat je doet."

"Culturen zijn soms heel anders, zelfs in het uitleggen van het evangelie. Als je vanuit je cultuur dingen over het evangelie zegt, dan kan dat misschien niet aansluiten. Hoe is God een God die over culturen heen stapt en de mensen zo aanspreekt", vraagt Lisa zich af.

Het eerste deel van het verslag kun je hier terugluisteren.

Eunice sprak ook met de 24-jarige Mart, in het dagelijks leven is hij vrachtwagenchauffeur. Hij gaat een discipelschapstraining volgen in Zuid-Afrika. "Ik heb altijd gedaan wat ik zelf graag wilde. Nu heb ik de rollen omgedraaid naar wat God graag in mijn leven wil doen. Dus ik ben letterlijk op mijn knietjes gaan zitten en gevraagd: God, wat wilt u in mijn leven doen?"

In Zuid-Afrika wordt Mart getraind hoe hij meer over Gods liefde kan gaan vertellen. "Ik sta er met een open blik in. Als God zegt: je moet links of rechts gaan, dan draai ik wel mee. Daar ben ik heel makkelijk in."

Het tweede deel van het verslag kun je hier terugluisteren.

Beeld: Eunice Nahuis / Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari