Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Marcel Zimmer richt zich op concerten voor kinderen

marcelzimmermaandag 27 augustus 2018 14:55

Na de aankondiging van Lydia Zimmer om te stoppen als actief zangeres, zou je denken dat het duo Marcel & Lydia stopt. Maar Marcel gaat gewoon door met optredens, zingen en liedjes schrijven. De focus wordt meer gelegd op de kinder- en familieconcerten. "Ik kan er mijn ei veel meer in kwijt, ik ben ook gewoon een gekke jongen die houdt van grappen maken", vertelt hij in Backstage.

Waarom de focus op kinder- en familieconcerten? "Omdat er voor volwassen al zoveel is", vertelt Marcel Zimmer maandag bij Groot Nieuws Radio. "Denk aan praise-avonden, praiseconcerten. En dan denk ik: wat heb ik daar nou aan toe te voegen. En de kinder- en familieconcerten vind ik ook veel leuker om te doen. (...) Ik hou van gek doen en van grappen maken. Dat doe ik ook wel met volwassenen, daar zit ook wel humor in. Maar het moet altijd zo serieus zijn met die volwassenconcerten, heb ik het idee. Laat mij maar lekker gek doen."

Dit voorjaar kondigde zijn vrouw Lydia aan om voor onbepaalde tijd te stoppen met zingen. Dat besluit nam ze nadat ze in een burn-out terecht kwam. Marcel: "Lydia is erg op de ander gericht, altijd bezig met denken wat de ander wil, hoe kan ik het de ander naar de zin maken. En vroeg of laat loop je daarin vast. Daarom neemt ze nu een pauze van onbepaalde tijd waarin ze kan ontdekken: wat wil ik nou zelf?" Die ontdekkingstocht kan volgens Marcel nog alle kanten opgaan: van helemaal stoppen naar zingen tot de hereniging van het muzikale duo Marcel & Lydia.

Het hele gesprek met Marcel Zimmer kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Marcel Zimmer

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari