Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

De Basis start kerkelijk seizoen met The Lion King-dienst

debasis_fbpdinsdag 28 augustus 2018 13:30

Nu de zomervakantie echt afgelopen is, gaat ook het kerkelijk seizoen weer van start in veel gemeentes. Misschien heb je ook wel een startzondag in jouw eigen kerk. In De Basis in Apeldoorn gaat het nieuwe kerkelijk seizoen van start met een speciale dienst over The Lion King. Voorganger Peter van de Weerd gaat op zoek naar de parallellen tussen The Lion King en Jezus, vertelt hij dinsdag bij Groot Nieuws Radio.

Een van de hoofdrolspelers van de musical zal te gast zijn in de dienst. Een klein tipje van de sluier over de dienst wil Van der Weerd nog niet oplichten, daarvoor moet je echt naar de kerk komen zondag. "Iedereen is van harte uitgenodigd", benadrukt hij.

Jonge kerk

De Basis in Apeldoorn is een jonge kerk die gericht is op mensen die niet gewend zijn om naar de kerk te komen. "Maar misschien willen we toch wel meer weten of er meer is tussen hemel en aarde, maar wat is dat dan? We zoeken thema's uit die ook een connectie hebben met de belevingswereld van alledag, de dingen waar we mee bezig zijn of dingen die we leuk vinden. En daar past een musical prima bij", vertelt Peter van de Weerd.

Het is een van de manieren om buitenkerkelijken naar De Basis te trekken. "We hebben ook net een vijfdelige serie afgesloten over machten en krachten in de hemelse gewesten. Veel mensen geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, maar doen er weinig of niets mee. Of ze doen dingen waarvan je kunt afvragen of je daar echt gelukkig van wordt. Dat soort thema's, waar mensen toch mee bezig zijn, dat pakken we aan. We proberen ook vanuit een wetenschappelijke benadering een connectie te maken met de mensen die bij ons komen. En we geven onze visie vanuit Bijbels perspectief."

Series

De Basis werkt niet met een specifiek jaarthema, maar met series. "Als het gaat om de diensten op zondagochtend zijn we net als de Libelle en de Margriet. Alle thema's komen elke twee jaar gewoon weer voorbij. Dat is ook nodig, omdat er steeds weer nieuwe mensen komen. En het blijven bealngrijke thema's als het gaat over gezin, huwelijk en lijden. Dat komt steeds weer in een ander jasje voorbij."

De Apeldoornse kerk is erg gericht op mensen die geen lid zijn van een kerk, maar tegelijk vergeten ze ook de gelovigen niet. Op zondagavond zijn er diensten waarin discipelschap en geloofsgroei centraal staan. "Als er iets is wat we komend jaar als een belangrijk punt op de agenda hebben staan, dan is dat om te bouwen aan het gemeentezijn, het kerkzijn. Je moet sterke schouders hebben als je zo naar buiten gericht bent. Er is veel instroom van nieuwe mensen. Het bouwen aan de gemeente en het onderling verbonden zijn, dat is er nogal eens bij ingeschoten."

Het hele gesprek met Peter van der Weerd van De Basis kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina De Basis

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari