Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

"Het is tijd dat geloof vrijmoediger gedeeld wordt"

Hans Maatwoensdag 29 augustus 2018 13:30

Deze week praten we in Sandwich over de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het Evangelisch Werkverband (EW) is een vernieuwingsbeweging die zich inzet voor onder andere de Protestantse Kerk. Een van hun speerpunten is om het geloofsgesprek op gang te brengen. "Het is tijd dat geloof veel meer vrijmoediger gedeeld wordt", zegt EW-directeur Hans Maat.

Dat krijgt concreet gestalte door de organisatie van een trainingsdag voor gespreksleiders op 29 september in Harderwijk. "Dat kunnen leiders van een jeugdgespreksgroep zijn, of een bijbelkring of gemeentegroeigroep. Die gaan we goed toerusten die dag. Hoe doe je in een kleine groep aan gebed, hoe groei je met elkaar in geloof? Het geloofsgesprek wordt geoefend, maar we willen ook dingen doen", vertelt Hans Maat bij Groot Nieuws Radio.

Het is ook een belangrijk agendapunt voor de Protestantse Kerk in Nederland. "Veel mensen vinden het lastig om over hun geloof te praten. We hebben nog aardig wat werk te doen."

Verlangen

Een andere uitdaging voor het Evangelisch Werkverband is om de There Is More-beweging door te zetten. Van 18-20 oktober wordt er weer een There Is More-conferentie gehouden in De Basiliek in Veenendaal. "We doen dit voor mensen die naar meer verlangen", vertelt Hans Maat. En dat gaat niet op een overspannen manier, verzekert hij. "Ik heb ook momenten dat ik even behoefte heb aan helemaal niks. Laat me gewoon in de kerkbanken zitten, laat me even luisteren naar prachtige orgelklanken, en mag ik ook een keer niet naar de kerk gaan? We gaan mensen niet opjagen."

"Maar de andere kant is ook waar: hoe kunnen we nou een kerk in de Nederlandse samenleving zijn die steeds kleiner en kleiner wordt? We hebben helemaal geen antwoord daarop. We hebben allerlei mensen om ons heen wonen die met van alles en nog wat zich bezighouden, maar ze kennen Christus niet. Ik voel die urgentie, die bewogenheid. Het is onze belangrijkste taak en uitdaging om die bewogenheid in gewone christenen wakker te maken."

Het hele gesprek met Hans Maat kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Evangelisch Werkverband

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari