Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Hans Alblas nieuwe overdenker op donderdag

Hans Alblasdonderdag 30 augustus 2018 08:30

Hans Albas verzorgt vanaf nu elke donderdagochtend de overdenkingen in De Nieuwe Morgen. Hij gaat van start met een serie over het Koninkrijk van God. De vraag of hij overdenkingen wilde gaan maken voor Groot Nieuws Radio, ziet Hans als een roeping. "God sprak in mijn hart dat ik iets mocht gaan doen bij Groot Nieuws Radio. Toen dit verzoek kwam, viel het op z'n plek."

Toch is Hans Ablas geen onbekende bij Groot Nieuws Radio. Eerder maakte hij al deel uit van de kring in Bij Jorieke, deed hij een bijbelstudieserie in Op weg met de Bijbel en maakte hij overdenkingen die werden uitgezonden tijdens Pinksteren.

Bewaar je hart

Een Bijbeltekst uit Spreuken 4 is een belangrijke tekst geworden voor Hans Alblas. "Het is een woord uit Spreuken 4:23. Boven al wat te bewaren is, bewaar je hart, want daaruit komen de oorsprongen van je leven. Het hart is het centrum van ons leven, het centrum van je persoonlijkheid. Waar laat je je door leiden? Welke stromen van leven komen uit jouw hart? God is op zoek naar je hart, om met ons in gemeenschap te treden, om een relatie te hebben. En Hij openbaart zijn hart aan ons. Deze tekst laat zien dat je daar verschillende kanten mee op kunt en dat je daar voorzichtig mee moet omgaan, dat je daar over moet hoeden en waken."

"Ik vind het een lastige vraag: waar laat ik mij door leiden? Als je zegt: uit het hart komen de oorsprongen van het leven, dan wil ik dat het leven van God is, dat het de Geest van God is die uit mij stroomt. Maar er zijn ook veel andere dingen in mijn hart te vidnen. Als ik voor keuzes sta, welke opdracht ga ik aannemen? Ga ik die overdenkingen voor Groot Nieuws Radio doen of niet? Die vraag resoneerde in mijn hart omdat God het 2,5 jaar daarvoor in mijn hart heeft gelegd, zonder dat jullie dat wisten."

Omgaan met geld

Hans Alblas is vanaf nu elke donderdagochtend rond 07:45 en 08:45 uur te horen bij Groot Nieuws Radio. Hij is van plan om een verscheidenheid aan onderwerpen bij langs te gaan. "Ik begin met een korte serie over het Koninkrijk van God en het volgen van Jezus. Dat is voor mij het raamwerk waar veel binnenvalt. Ik wil ook kijken naar hoe we omgaan met geld en bezit. En ik wil ook een serie maken over het lijden aan de hand van het boek van Job. Dat is een thema waar ik me veel in heb verdiept."

Het hele gesprek met Hans Ablas kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari