Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jesus Army Thank You
Luister

Helena Maria: Roem is geen positieve bijvangst

Helena Mariadonderdag 30 augustus 2018 15:55

Vier maanden geleden bracht Helena Maria haar debuutalbum 'All By Grace' uit. De reacties vindt ze heel gaaf. "Soms druppelen er veel reacties binnen, een andere keer is het rustig. Het is goed om te horen dat mensen echt geraakt zijn door mijn liedjes", vertelt Helena donderdag in Backstage. Het gesprek kwam ook op het onderwerp roem. "Dat zie ik niet als een positieve bijvangst."

Blind Auditions

In de tijd dat Helena Maria nog onderdeel was van het koor Inside Out, zag ze veel collega's meedoen aan talentenjachten als Idols en The Voice Of Holland. "Ik was zwaar onder de indruk van de talenten die ik hoorde zingen, dus ik snap goed dat je daar iets mee wil gaan doen. Sterker nog, in 2011 heb ik zelf ook een poging gedaan bij The Voice. Ik was door naar de volgende ronde, maar ik had toen ook een startersbaan gekregen waarbij mijn baas zei: ik vind het geen goed idee dat je dit gaat doen. Je hebt een voorronde voor de liveshows, die voorronde had ik gehaald en ik zou meedoen aan The Blind Auditions. Daar was ik in principe naar door."

Commercieel

"Ik begrijp dat je voelt dat er deuren geopend kunnen worden op het moment dat je aan zoiets groots kan meedoen. Maar eigenlijk ben ik achteraf blij dat het niet is doorgegaan destijds. Ik ga niet zeggen dat het Gods hand was, maar ik denk dat het voor mij goed is geweest dat het niet is doorgegaan. De afgelopen jaren kan ik moeilijk tegen het commerciële, met wurgcontracten. Ik kan het niet zo goed verdragen. Het lijkt te gaan om muziek, maar uiteindelijk gaat het om geld. Tenminste, zo zie ik dat."

Tragische verhalen

"Roem zie ik niet als een positieve bijvangst. Dat klinkt een beetje stom en ondankbaar. Ik kan me herinneren dat ik 10 tot 15 jaar geleden zei: ik moet er niet aan denken dat je niet anoniem de supermarkt in kan. Het gevoel dat je een gewoon, normaal mens bent, bij roem wordt dat uit z'n verband gerukt. Dat voelt als iets ongezonds, ik heb niet het idee dat het persé beter gaat met mensen als ze beroemd worden. We kennen allemaal de tragische verhalen van muzikale grootheden die ontzettend vroeg zijn gestorven door allerlei ellende."

Het hele gesprek met Helena Maria kun je hier terugluisteren.

Concert in Ede

Op 6 september geeft Helena Maria een concert in Cultura in Ede. Kaarten zijn verkrijgbaar via haar site.

Beeld: Facebookpagina Helena Maria

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari