Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Acteur Frederik de Groot (72) getuigt van Jezus in The Voice Senior

frederikdegrootmaandag 03 september 2018 13:30

Een bijzonder moment afgelopen vrijdagavond in het tv-programma The Voice Senior bij RTL4. Acteur Frederik de Groot (72) deed auditie en vertelde openhartig over zijn bekering vijf jaar geleden. Sinds die tijd weet hij zeker dat God bestaat en is zijn perspectief op het leven anders geworden, vertelde hij in de uitzending. Frederik deed auditie met het lied 'Voor Hem'.

'Een soort Dwight'

In The Voice Senior stak Frederik niet onder stoelen of banken voor wie hij dat lied zong, namelijk voor Jezus. Vanaf het begin is hij daar duidelijk over geweest. "Ik zei: qua geloof hebben jullie te maken met een soort Dwight, ik heb ze meteen gewaarschuwd", vertelt Frederik maandag bij Groot Nieuws Radio als hij terugblikt op het avontuur in The Voice. "Dat vind ik het mooie van het geloof, dat het ook wel uitstappen heet. Je komt binnen en laten we het er maar gelijk over hebben."

Positieve

De stoelen van de coaches draaiden niet tijdens de auditie van Frederik, ze konden hem niet zo goed verstaan. "Dat snapte ik niet zo goed", aldus de acteur, bekend van televisieseries als 'De Fabriek' en 'Bureau Kruislaan'. Hij ziet er maar het positieve van in. "Dan heb ik de komende weken gewoon vrij, ik hoef niks te doen."

Dankuwel

"Ik vroeg aan God: laat me worden op mijn leeftijd, 72 jaar, wie ik bedoeld ben te zijn. En hoe dat moet gebeuren, want Gods wegen zijn toch ondoorgrondelijk, dan had ik daar een paar jaar geleden The Voice Senior nooit ingecalculeerd", aldus Frederik. Na de eerste auditie, vooraf aan The Blind Auditions, dankte Frederik God. "Ik zat huilend in de auto. Here God, dankuwel dat ik hier aan mee mag doen."

Het hele gesprek met Frederik de Groot kun je hier terugluisteren.

Bekijk hier de auditie van Frederik terug.

Beeld: YouTube-kanaal The Voice Of Holland

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari