Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lucy Grimble Keeper
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lucy Grimble Keeper
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Lucy Grimble Keeper
Luister

Luister nu: 'Wij staan klaar' van Heartbeat Worship

Heartbeat Worshipdinsdag 04 september 2018 14:30

Zondag presenteert Heartbeart Worship het album 'Jezus ons hart'. Een project waar inmiddels al tweeënhalf jaar aan gewerkt wordt, vertelt Athalja Barneveld dinsdag in Backstage bij Groot Nieuws Radio. "We willen laten zien: dit is ons hart, dit is wie we zijn. Maar ook dat als Jezus in ons leeft en beweegt, dan geeft dat perspectief en heeft dat effect."

Heartbeat is ontstaan vanuit de tijd dat er in Nederland veel jeugdkerken waren. Tegenwoordig organiseert deze jongerenbeweging weekenden voor jongeren van 16-28 jaar. "We willen een stukje richting geven aan jongeren. Maar we willen niet pretenderen alles te weten, we willen wel graag met je meelopen en samen ontdekken wat Gods richtlijn is en wat Hij wil doen in ons leven. Dat doen we onder andere door het organiseren van weekenden, we hebben een worshiptak en een sprekersteam en een mediateam. Daarmee hopen we jongeren te kunnen ondersteunen in hun dagelijkse wandel."

Relaties

Het maken van het album 'Jezus ons hart' begon met de vraag wat het bestaansrecht is van Heartbeat Worship. "Je kunt mooie liedjes maken met elkaar en het fijn hebben, maar wat voegen we echt toe in Nederland op het gebied van aanbiding", vraagt Athalja zich hardop af. Ze vertelt dat Heartbeat erg gericht is op het onderhouden van relaties tussen jongeren en dat God op bijzondere manieren werkt in de levens van jongeren. "Je kunt door het hebben van een relatie en het betrekken van God in het normale van het leven dat je bijzondere momenten met Hem kunt van hebben."

Worship

Qua stijl klinkt Heartbeat Worship echt als worship. Ook staan op het album twee liederen van Bethel Music en Planetshakers. Tijdens de meeting van Heartbeat aanstaande zondag wordt het album gepresenteerd. Damascus is er ook bij en spreker Jan Pool zal het een en ander delen over het thema van het album.

Het gesprek kun je hier terugluisteren. Aan het eind van het gesprek hoor je alvast een lied van het nieuwe album: 'Wij staan klaar'.

Opwekking

Nog even een kleine flashback naar Pinksteren, toen gaf Heartbeat Worship een optredens tijdens Opwekking in de studio bij Groot Nieuws Radio. Kijk en luister hier naar de tracks 'Welkom Thuis' en 'Mijn Toevlucht'.

Beeld: Facebookpagina Heartbeat Worship

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari