Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

Verbinding op de Botterdagen in Elburg

Botterdagenvrijdag 07 september 2018 08:55

Dit weekend staat in het teken van Open Monumentendag. Door het hele land kun je gratis een monument bezoeken. In Elburg zijn deze dagen extra bijzonder, want de jaarlijkse Botterdagen worden gehouden. Verslaggever Eunice is erbij en praat met Agaath de Weerd van de Botterstichting Elburg en met Jaap Westerink namens het Christelijk Ondernemers Netwerk.

Agaath: "De botter is een historisch vaartuig en hoort bij het culturele erfgoed. We willen dit nu overdragen aan de jongere generatie. We zijn trots op de mooie vloot in Elburg en hebben veel zin in de wedstrijden die gehouden worden. We zijn hier om half 7 vanmorgen begonnen met het ontbijt en er zitten hier nu zo'n 700 mensen. Het is een mega organisatie. En als ze straks varen is het een prachtig plaatje met al die bruine zeilen." 

Gospelboot

Ook Jaap Westerink is aanwezig namens het Christelijk Ondernemers Netwerk. Hij vaart mee met de gospelboot. "Die naam hebben we er jaren geleden aan gegeven. Veel mensen uit het netwerk gingen mee en dat waren vaak christenen, dus het werd al snel de gospelboot. Ik ben een geboren Elburger en we varen op de boot van mijn opa. Dat is heel bijzonder. En ik hoop natuurlijk op de winst." 

Eenheid

Agaath en Jaap benadrukken dat iedereen welkom is op de Botterdagen. "Er is veel diversiteit. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, je vormt een eenheid met elkaar. Juist als christen pas je hier goed tussen. Dat is het mooie van deze dagen, de verbinding tussen mensen."

 Je kunt hier het gesprek met Agaath de Weerd en Jaap Westerink terugluisteren:

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari