Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zilveren Duif Awards terug in 2019

zilverenduif_nbdonderdag 06 september 2018 15:30

Na twee jaar stilte worden in 2019 weer de Zilveren Duif Awards uitgereikt. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 14 maart, en vanaf deze maand kunnen artiesten genomineerd worden. Voorzitter Jochebed Neuteboom: "Het was goed om er een frisse wind door heen te laten waaien. We willen nu vooral het publiek erbij betrekken."

"De Zilveren Duif is een muziekprijs voor artiesten om daarmee hun werk en kwaliteit te belonen. Er is heel lang hetzelfde bestuur geweest, en we waren tot de conclusie gekomen dat er nieuwe mensen nodig waren om het een boost te geven. Er zit nu een nieuw bestuur, en we wilden niet hetzelfde draaiboek uit de kast pakken als voorheen. We hebben de tijd genomen om na te denken over nieuwe stappen." 

Verbinding

Volgens Jochebed blijven een aantal dingen hetzelfde, zoals het in het zonnetje zetten van de artiesten doormiddel van een feestelijk gala. "Tijdens de Zilveren Duif Awards ontmoet je mensen en dit zorgt voor verbinding. Wat anders is dat we voornamelijk het publiek willen betrekken bij de selectie van de genomineerden." 

Muzieksoorten

"We hebben gekozen om veel meer te kijken naar de verschillende muzieksoorten. Zo is er een categorie Worship en Urban Gospel, omdat je eigenlijk geen appels met peren kan vergelijken. Mensen kunnen vanaf januari op hun favoriete artiest stemmen en wij hebben een Facebookpagina opgericht om nieuwtjes te delen en muziek te laten luisteren." 

Je kunt het gesprek met Jochebed Neuteboom hier terugluisteren.

Beeld: Zilveren Duif Awards

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari