Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

David de Vos met politiebeveiliging naar Pakistan

daviddevosmaandag 10 september 2018 08:30

Het land staat op nummer 5 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors, maar toch gaat evangelist David de Vos deze maand naar Pakistan. Met lokale mensen gaat hij evangelisatiesamenkomsten leiden in de stad Lahore. "Er is in Pakistan een opleving, een opwekking aan de gang. Er komen duizenden mensen tot geloof", vertelt David maandag bij Groot Nieuws Radio.

Politiebegeleiding

Het was nog even spannend of David de Vos wel het land binnen mocht komen. Uiteindelijk heeft hij een officiële uitnodigingsbrief vanuit de overheid gekregen met daarin de juiste stempels. Is het dan alsnog wel veilig om naar Pakistan voor dit doel af te reizen? "Er is wel politiebegeleiding. Er zijn mensen die me vragen: ben je gek? Durf je dat überhaupt wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan die dingen niet probeer te denken. Ik heb een vrede in mijn hart die ik volg. En ik heb nog niet echt een moment gehad waarop ik dacht: dit is niet goed, dit is niet oké. We denken er wel over na."

Opening voor God

Evangelisatiecampagnes organiseren is iets wat David vaker doet, met zijn organisatie Go And Tell is hij onder andere actief in Afrika. "Ik kan het loslaten. Heer, als dit een opening is voor U, dan gaat het mooi door. Maar ik ben er ook van overtuigd dat als God er niet in is, dat Hij mij ook kan stoppen. Bij Paulus was dat ook, dat de Geest van God hem niet toestond om verder te reizen."

Liefde delen

"Het stadion dat we gaan bezoeken met de campagne is een cricketstadion met zo'n enorme ronde. Dat veld komt vol te staan met mensen, het merendeel moslim. Het lijkt me fantastisch om Gods genade en liefde te delen met de mensen. Als ik mijn ogen dicht doe, dan denk ik aan dat moment", vertelt David de Vos in De Nieuwe Morgen.

Het hele gesprek met David de Vos kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina David de Vos

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari