Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

The Neal Morse Band Freedom Song
Luister

Materialen voor Week van Gebed 2019 nu beschikbaar

Week-van-Gebed-2019---GNRformaatmaandag 10 september 2018 07:30

In januari is het weer tijd voor de Week van Gebed. Miljoenen christenen wereldwijd komen in die week bij elkaar om samen te gaan bidden. In 2019 is het thema 'Recht voor ogen'. De voorbereidingscommissies kunnen weer aan de slag, want vanaf nu zijn ook de materialen te downloaden via de website van MissieNederland.

Zoek het recht

Jan Willem Janse van MissieNederland legt uit dat het thema voor dit jaar is gekozen door christenen uit Indonesië. "Elk jaar heeft een ander land de verantwoordelijkheid om het materiaal te ontwikkelen. "Ze hebben een tekst gekozen uit Deuteronomium 16, waar de tekst staat: zoek het recht en niets dan het recht. Het is een hoofdstuk waarin God oproept tot recht en dat wordt gecombineerd met feest en inclusiviteit. Een beetje apart hoofdstuk als je het gaat bekijken bij de voorbereidingen op de Week van Gebed. Eerst geeft God opdracht voor de feesten, daarbij zegt Hij: iedereen moet mee kunnen doen. Weduwen, wezen, vluchtelingen en slaven... iederen doet mee. Maar vervolgens komt er een oproep om die oprechtheid en eerlijkheid in de rechtspraak terug te laten komen."

Goed nieuws

In het materiaal, te vinden op de website van MissieNederland, brengen de Indonesische christenen het thema 'recht' dichtbij door concrete Bijbelse teksten naar voren te halen, denk aan 'laat uw ja ja zijn, en uw nee nee', maar ook dat het evangelie goed nieuws is voor de armen en de opdracht om goed te zorgen voor de aarde.

In de kerk

De Week van Gebed wordt gehouden van 20 tot en met 27 januari 2019. "De week begint meestal met een dienst", vertelt Jan Willem Janse bij Groot Nieuws Radio. "De ene keer gebeurt dat in een stad met meerdere kerken bij elkaar, dat er dan een oecumenische viering wordt georganiseerd. Het kan ook zijn dat je eigen kerk van start gaat met een zondag waarop aandachtis voor het thema en gebed. Daarnaast wordt er elke avond in die week wel een gebedsbijeenkomst georganiseerd waarin aan de hand van het boekje wordt gebeden voor een specifiek thema."

Het hele gesprek met Jan Willem Janse van MissieNederland kun je hier terugluisteren. Meer informatie op weekvangebed.nl.

Beeld: MissieNederland

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari