Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Niet morrelen aan bestaand kinderpardon"

joelvoordewindmaandag 10 september 2018 17:30

De ChristenUnie gaat niet morrelen aan het regeerakkoord om situaties als die met Howick en Lili te voorkomen. Dat zegt Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) maandagmiddag in De Dag Van Vandaag bij Groot Nieuws Radio. "Het bestaande kinderpardon is een afspraak uit het regeerakkoord en daar gaan we niet aan morrelen", aldus Voordewind.

"Maar de staatssecretaris heeft natuurlijk wel de mogelijkheid om binnen de bestaande regels van het kinderpardon daar ruimhartig naar te kijken. En dat stellen we zeer op prijs als hij dat zou doen. Maar dat is aan hem."

Voordewind is opgelucht en blij voor Howick en Lili dat zij nu in ieder geval mogen blijven. "Het betekent dat nu eindelijk de onzekerheid ophoudt, dat ze hun leven kunnen hervatten en weer naar school kunnen gaan."

Op de vraag of je na zo’n situatie als met Howick en Lili toch niet moet overwegen het regeerakkoord open te breken is Voordewind duidelijk. "Ik krijg ook mailtjes van advocaten die zeggen: als het voor Lili en Howick kan, waarom dan niet voor deze kinderen? Maar wij gaan het regeerakkoord niet openbreken. Maar als er discussie ontstaat gaan we zien hoe dat gaat verlopen."

Het hele gesprek met Joël Voordewind kun je hier terugluisteren.

Beeld: ChristenUnie / Kjell Schipper

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari