Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel Zimmer 732 Wat Een Wonder
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel Zimmer 732 Wat Een Wonder
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel Zimmer 732 Wat Een Wonder
Luister

"Ze noemen ICF ook wel eens een partychurch"

icfleidendonderdag 13 september 2018 07:30

Acht jaar geleden ging de International Christian Fellowship Movement van start met ongeveer 10 mensen in een huiskamer. Inmiddels zijn er ongeveer 30 mensen aangesloten bij deze moderne, christelijke beweging. Onlangs werd een vierde vestiging in Utrecht geopend. "Ze noemen ons ook wel eens een partychurch, we houden wel van feestjes en van gezelligheid", vertelt voorganger Arie Spaanderman van ICF Leiden.

Spaanderman was ook betrokken bij de oprichting van ICF in Nederland. "We hebben het idee naar Nederland gehaald omdat we de kerk modern wilden ervaren en mensen in relatie met Jezus willen brengen", vertelt hij donderdag bij Groot Nieuws Radio. "We zitten heel bewust in grote steden en zijn 'edgy' in onze stijl. We zijn iets scherper, iets brutaler in hoe we ons opstellen. We willen alles uit het leven halen wat er in zit. Soms maken we het christelijk leven wel erg smal, dat is wat veel mensen tegen mij zeggen die nooit meer naar de kerk gaan."

Creatieve boodschap

Elke zondag zijn er celebrations bij ICF. "Het leven is mooi en bijzonder, daar willen we alles uithalen. Dat doen we met een pop/rock-stijl, met veel multimedia en het belangrijkste: een begrijpelijke en creatieve boodschap. We noemen dat een 'message'. Een boodschap die mensen snappen en begrijpen en er op maandag echt iets mee kunnen. Dat ze de principes uit de Bijbel echt ervaren als positief en levengevend in hun dagelijks leven."

Sportman

Tegelijkertijd doet ICF geen water bij de wijn als het gaat om het brengen van het Woord van God. "Daar zijn we heel eerlijk over. We vergelijken het met een sportman. Wil je goede resultaten hebben, dan zul je sommige dingen moeten laten en andere dingen moeten gaan doen. Daar zijn we heel eerlijk over. De Bijbel is een fantastisch boek, daar moeten we geen water bij de wijn doen."

Leven

Wat Arie Spaanderman enthousiast houdt voor ICF zijn de mensen die tot geloof zijn gekomen. "Je ziet mensenlevens op spectaculaire wijze veranderen. Er komen veel jonge mensen binnen met veel problemen, die helpen we graag in kleine groepen. Er zijn tientallen voorbeelden van oude en jonge mensen die uit de put zijn gekomen en nu staan te rocken en investeren in andere mensen. Ze hebben echt leven gevonden en geven leven door, dat is wat me gaande houdt."

Het hele gesprek met Arie Spaanderman kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina ICF Leiden

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari