Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Pat Barrett & Cory Asbury Build My Life
Luister

Dit weekend Kerkproeverij in 500 kerken

kerkenproeverijvrijdag 14 september 2018 07:30

Dit weekend wordt de Kerkproeverij georganiseerd. Kerken door heel het land organiseren een toegankelijke kerkdienst, speciaal voor mensen die niet elke week in de kerk zitten. Predikant Wim Altink is een van de oprichters van de Kerkproeverij. "Op zo'n moment is een vriendelijk woord of een glimlach al genoeg zodat iemand zich thuisvoelt in de kerk."

"Het is eigenlijk wel wonderlijk dat we dit een keer per jaar nodig hebben om er aandacht aan te geven. Het zou natuurlijk in het DNA van de gemeente moeten zitten om mensen uit te nodigen. Dit concept is eigenlijk overgewaaid vanuit Engeland, waar ze het Back to Church Sunday noemen."

Drempel

"Wij hebben onszelf de vraag gesteld of wij iets kunnen delen over zingeving aan onze landgenoten. Delen waarom wij op deze aarde zijn. Als we ons verplaatsen in de mensen om ons heen, dan is er veel belangstelling rondom die vraag. Maar de kerk is niet altijd aantrekkelijk. Maar ik denk dat als christen je taak is om een drempel weg te nemen en mensen uit te nodigen."

Uitnodiging 

Volgens Wim Altink hebben ruim 500 kerken zich aangemeld. Genoeg kerken waar je terecht kan, maar hoe vraag je iemand mee naar de kerk? "Ik denk dat je de vraag het beste op een natuurlijke manier kan brengen. Zo hoorde ik van een vriend dat hij een uitnodiging had gekregen om mee te gaan naar FC Utrecht. Hij zei: leuk, maar als je dan ook een keer met mij mee gaat naar de kerk."

Ruimte en respect

"Ik denk dat het belangrijk is dat het in eerste plaats niet gaat over de kerk of geloof, maar dat het er om gaat dat je als persoon of mens vriendelijk bent. We zijn als christenen gewend om al vrij snel te komen met een bepaalde waarheid of een bepaalde boodschap. Maar op zo'n moment is een vriendelijk woord of een glimlach genoeg zodat dat iemand zich thuis voelt. Het is dé gelegenheid om iets van de warmte van de gemeenschap ervaren. En geef de gast ook de ruimte en het respect." 

Je kunt hier het hele gesprek met Wim Altink terugluisteren:

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari