Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Charlie Peacock Beauty Left The Room
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Charlie Peacock Beauty Left The Room
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Charlie Peacock Beauty Left The Room
Luister

"Het is mogelijk een sterke relatie te hebben"

koppelvrijdag 14 september 2018 08:30

Het is vandaag de Dag van de Scheiding, waar er aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Eenderde van de huwelijken eindigt namelijk in een echtscheiding. De christelijke zorgverzekeraar ProLife vraagt juist aandacht voor relatietherapie. We praten erover met Jos Leijenhorst, manager bij ProLife.

"We willen deze dag gebruiken omdat scheiden niet iets vanzelfsprekend is. We willen juist laten zien dat het mogelijk is om een fijne en sterke relatie te hebben. Problemen kunnen voorkomen worden als er eerder met elkaar gepraat wordt. Maar tegelijkertijd wil ik ook benadrukken dat het geen belerende vinger is. We vinden niet dat mensen bij elkaar moeten blijven kosten wat het kost." 

Liefdevol en kwetsbaar

Volgens Jos Leijenhorst is christelijke therapie in de essentie hetzelfde als in het reguliere circuit. "Problemen in je relatie raken je het diepst in wie je bent. Het belangrijkste is dat mensen het goed hebben in een relatie en dat het zowel liefdevol als kwetsbaar is. Tegelijkertijd is het een plek waar fouten worden gemaakt en ook weer worden hersteld. En dat kan binnen relatietherapie."

Je kunt hier het hele gesprek met Jos Leijenhorst terugluisteren.

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari