Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Ik denk niet zo snel: God is beledigd"

timzingtmaandag 17 september 2018 07:55

Grappen over geloof... kan het best of gaat het vaak veel te ver? Tim van Wijngaarden (TimZingt) houdt wel van een grap. Een grap over geloof is bij hem meestal "over de hele toestand eromheen", vertelt hij maandag bij Groot Nieuws Radio. Ook denkt hij dat God niet zo snel is beledigd. "Heel vaak zijn we bezig met Gods eer te redden, terwijl ik denk: God red ons, dat is de essentie van het evangelie."

Tim van Wijngaarden: "God heeft ons niet nodig. Maar als mensen er met gestrekt been in gaan en grappen maken over het geloof, dan kan dat mij wel kwetsen. Dan denk ik: je doet mij geen recht. Maar ik denk niet zo snel: nu is God beledigd."

Genade

"Humor heeft te maken met zelfrelativering, het heeft te maken met jezelf niet al te serieus te nemen, het heeft volgens mij ook in essentie te maken of je echt begrijpt wat genade precies is. En het heeft er mee te maken dat we moeten ophouden met elkaar telkens de maat te nemen. In feite is humor een manier om je eigen leven met mildheid onder ogen te zien."

'Eva ruilen'

Na voorstellingen van TimZingt komen er regelmatig mensen langs om te vertellen dat ze een bepaalde grap niet leuk vonden. "Daar is geen pijl om te trekken waar mensen over vallen", vertelt hij. "Over het algemeen denk ik goed na over wat ik wil zeggen en waarom ik het zeg. En als mensen het echt willen weten, dan kan ik uitleggen wat ik bedoel met bepaalde grappen."

In Tim's voorstelling zit een lied dat heet 'Mag ik Eva nog ruilen', een lied dat gezongen wordt vanuit het perspectief van Adam. "Er zijn mensen die dan zeggen: je spot met de Bijbel. Dan zeg ik: nee, wat ik doe: ik fantaseer de lijn door en ik maak Adam tot een man zoals alle mannen, die op een bepaald moment denken: met wat voor vrouw ben ik nou getrouwd?"

Het hele gesprek met Tim van Wijngaarden kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina TimZingt

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari