Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 38

3gesprekken_sept2018vrijdag 21 september 2018 18:00

Elk weekend vind je op grootnieuwsradio.nl drie gesprekken die je van harte aanraden om te luisteren! Deze week was Gareth Gilkeson van Rend Collective te gast in Backstage. in De Nieuwe Morgen vertelde Tim van Wijngaarden (TimZingt) over grappen over het geloof. En in Bij Jorieke kwam Elisa Krijgsman langs. Zij vertelde over Hemeltijd, een conferentie waar veel tijd is voor gebed en aanbidding.

1. Rend Collective wil op Jezus blijven wijzen

Drie uitverkochte concerten geeft Rend Collective deze week in Nederland. Woensdagavond waren ze in Veenendaal, waar Backstage-presentator Hans van Vuuren sprak met Gareth Gilkeson van de band. "Onze muziek is een mix van op zaterdagavond naar een Irish pub gaan en op zondagochtend naar de kerk. We houden ervan om mensen te vermaken, maar we wijzen wel altijd naar Jezus."

Het hele gesprek met Garerth Gilkeson kun je hier terugluisteren.

2. "Ik denk niet zo snel: God is beledigd"

Grappen over geloof... kan het best of gaat het vaak veel te ver? Tim van Wijngaarden (TimZingt) houdt wel van een grap. Een grap over geloof is bij hem meestal "over de hele toestand eromheen", vertelt hij maandag bij Groot Nieuws Radio. Ook denkt hij dat God niet zo snel is beledigd. "Heel vaak zijn we bezig met Gods eer te redden, terwijl ik denk: God red ons, dat is de essentie van het evangelie."

Het hele gesprek met Tim van Wijngaarden kun je hier terugluisteren.

3. "Aanbidding iets met muziek? Dan gaan we al mank"

Dit weekend wordt in Zelhem 'Hemeltijd' gehouden, een conferentie waar veel tijd is voor gebed en aanbidding om samen met God te zijn. Reni en Elisa Krijgsman zijn dit initiatief gestart. Deelnemers ervaren vrede, rust, liefde en vreugde, maar weten zich ook gezien en gekend, vertelt Elisa Krijgsman woensdag in Bij Jorieke. Naast Hemeltijd is Elisa betrokken ook betrokken als bandleider bij de Opwekking Band.

Het gesprek met Elisa Krijgsman kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari