Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Alpha Cursus onderzocht impact geloofsleven

alphacursusdonderdag 20 september 2018 13:30

Jaarlijks doen 15.000 mensen in ons land mee met een Alpha cursus. Tijdens deze cursus maak je kennis met het christelijke geloof. Bij Alpha Nederland horen ze al jaren mooie reacties en verhalen van cursisten, maar nog nooit werd echt onderzocht wat voor een impact het nou echt had op het geloofsleven van de deelnemers. Tot nu toe. Directeur Arnoud Drop vertelde in Sandwich over de uitkomst van dat onderzoek.

"In Nederland hebben 90 deelnemers meegedaan aan het onderzoek. Bijna de helft van de onderzochte deelnemers gaf voo de cursus aan niet christelijk te zijn. Bijzonder om te zien is dat 92 procent van de deelnemers zegt dat het een positieve tot zeer positieve impact op hun geloofsleven heeft gehad. We horen ontzettend vaak verhalen van mensen dat het zo levensveranderend is geweest, en dat het hen heeft geholpen in de zoektocht. Dat blijkt dus nu ook uit deze cijfers."

Invloed

Al eerder deed Alpha Internationaal een onderzoek naar de impact op het geloofsleven. Maar toch wilde Arnoud Drop weten hoe het nou in Nederland zat. "Je ziet toch dat allebei de onderzoeken elkaar aanvullen. 90 procent van de internationale deelnemers zijn positief over de invloed op het geloofsleven, en dat onderschrijft ook onze uitkomst. Ze onderbouwen elkaar, en dat is dan wel mooi om te zien." 

Meer blijdschap

"We hebben verschillende thema's onderzocht. We hebben gekeken naar blijdschap en liefde voor anderen. Je ziet dat twee derde zegt: ik ervaar meer blijdschap, en meer liefde voor andere mensen. En je ziet dat hun leven op die manier wordt gesterkt. En we praten met elkaar in een niet veroordelende sfeer. Je ontmoet elkaar en er is ruimte voor eerlijke gesprekken " 

Je kunt hier het gesprek terugluisteren

Bron foto: Alpha Cursus

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari