Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Arno van der Knaap: Leef vanuit je droom, niet vanuit je salaris

dream_unsplashmaandag 24 september 2018 07:30

In Leiden is komend weekend een bijeenkomst voor jonge leiders die Gods plan voor hun leven willen ontdekken. Hoe je dat ontdekt? Het begint altijd met een droom, vertelt voorganger Arno van der Knaap maandag bijG root Nieuws Radio. "Ik geloof dat God altijd zijn plan communiceert, en dat werkt meestal door dromen heen."

Enthousiast

"Het ontdekken van Gods plan voor je leven begint altijd met een droom. Ik geloof dat God met iedereen een plan heeft. En wat God dan doet is om dat te communiceren met de mens, hij legt een droom in je hart. Die wordt heel duidelijk in de nacht of overdag, of het is een idee waar je diep van binnen heel enthousiast over bent", aldus Arno van der Knaap, die ook het boek 'Van de droom naar de troon' schreef.

Opwekking in Nederland

Het boek schreef hij omdat hij er naar verlangt dat mensen aan de slag gaan met hun dromen. "Dat je echt vanuit je droom gaat leven en niet vanuit praktische overwegingen of vanuit je salaris", vertelt Arno van der Knaap. Zelf droomt hij van een opwekking in Nederland. "Daar ben ik nu daadwerkelijk mee bezig. We hebben gisteren nog een nieuwe kerk gesticht in Gouda."

Dieper

Wanneer is een droom van God? Van der Knaap: "Veel mensen dromen 's nachts allerlei zaken, dat zijn meer verwerkingsdromen. Bij mezelf merk ik dat als ik een droom van God ontvang, dan gaat dat zoveel dieper. Dan word ik wakker, dan weet ik: dit is belangrijk, dit gaat over mijn leven. Dat resoneert dan meteen zo in mijn geest, in mijn hart. Dat gaat wat dieper dan een normale droom."

Daarbij is volgens Van der Knaap een goede onderscheiding van stemmen voor nodig. "Als je in gebed bent, wees dan stil en ga gewoon luisteren. Heer, spreek tot me, ik wil Uw stem verstaan. En niet opstaan, net zo lang tot Hij heeft gesproken."

Het hele gesprek met Arno van der kNaap kun je hier terugluisteren.

Beeld:

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari