Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Hillsong All Things Are Possible
Luister

Gaan christenen na hun overlijden naar de hemel?

heaven_unspldinsdag 25 september 2018 07:55

"Het gaat er in de Bijbel niet om dat mensen naar de hemel gaan, maar de verwachting is gericht op de wederkomst van Christus. Tot die tijd zullen we na ons sterven met Hem zijn, maar waar dat precies is, dat is een mysterie wat niet heel duidelijk is." Dat zegt Marco van der Straten, hoofdredacteur van het EO-magazine Visie. Voor een nieuw boek en theaterprogramma ging hij op zoek naar antwoorden op vragen over de hemel.

Voor het boek sprak hij met acht mensen die iets kunnen zeggen over de eeuwigheid, over hoe je kunt kijken naar het leven na de dood. Onder andere de Amsterdamse dominee Paul Visser deed mee, maar ook dominee Arie van der Veer en zangeres Kinga Bán. Het heeft Marco van der Straten nieuwe inzichten gegeven over hoe hij is gaan denken over de hemel.

Dichtbij

"Paul Visser vertelde dat de hemel dichterbij is dan we denken", zegt Marco van der Straten bij Groot Nieuws Radio. "Misschien heb je als kind meegekregen dat de hemel iets ver weg is, maar dat is niet wat in de Bijbel staat. De hemel is meer een dimensie dichtbij, een soort vierde dimensie die we niet kunnen zien maar dichterbij."

Vrome fantasie

Het was voor Marco van der Straten nog even lastig om dominee Arie van der Veer te betrekken in zijn boek. "Arie van der Veer zegt letterlijk dat de hemel geen exacte wetenschap, hij twijfelde zelfs vooraf of hij wel aan het boek moet meewerken, juist omdat het niet in beton gegoten is. Als je kijkt wat de Bijbel er letterlijk over zegt, kun je er maar een handjevol dingen over zeggen. Professor Ouweneel is er stellig over: er staat drie keer in de Bijbel dat je bij Christus zult zijn na je sterven en de rest is vrome fantasie, zegt hij dan."

Het gesprek kun je hier terugluisteren. Het boek 'Als ik in de hemel kom' van Marco van der Straten kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio. Op de site van Truetickets lees je meer over zijn theatervoorstelling.

Beeld: Unsplash

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari